Volledig scherm
Brand op eiland in Wandelbos © Toby de Kort/De Kort Media

Bosbrand op eiland in Wandelbos Tilburg: brandweer gebruikt boot om vuur te doven

TILBURG - De brandweer heeft maandagavond door middel van een rubberboot een brand geblust op een eilandje in het Wandelbos in Tilburg.

Omstanders zagen rond 22.30 uur rook uit het Wandelbos komen. De brandweer kwam ter plaatse en zag dat de brand woedde midden op het eiland van een vijver. 

Twee brandweermannen gingen in speciale waterpakken met een brandslang naar de overkant om het eerste vuur te blussen. Andere brandweerlieden volgden in een bootje. Zo lukt het ze uiteindelijk om het vuur te doven.

Hoe de brand midden op het eiland kon ontstaan, is nog niet duidelijk. Daar wordt onderzoek naar gedaan. De mogelijkheid bestaat dat er iemand op het eiland verbleef.

Volledig scherm
Brand op eiland in Wandelbos © Toby de Kort/De Kort Media
  1. 450 fietstochten voor de Old Bikers: ‘Het is inmiddels knap om ergens te fietsen waar we nog niet eerder fietsten’

    450 fietstoch­ten voor de Old Bikers: ‘Het is inmiddels knap om ergens te fietsen waar we nog niet eerder fietsten’

    HILVARENBEEK- ,,Het wordt een stevige rit vandaag”, is de mededeling van ritmeester Ed van Kordelaar, die een tocht van zestig kilometer heeft uitgestippeld. Traditiegetrouw start de ochtend met koffie en gebak. Ondanks de jubileumrit ontbreken twaalf leden waardoor ‘slechts’ negen man aanwezig is. Ook de twee initiatiefnemers Ben Wegdam en Walter Scheepens moeten vandaag verstek laten gaan.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.