Volledig scherm
Oude pand van ABN AMRO, hoek Dorpsstraat en De Lind in Oisterwijk, wordt verbouwd tot commerciële ruimtes en een stadsappartementt © Piet Reinders

Bouwbord waar je niet omheen kunt: ‘ABN AMRO’ wordt Lindeind in Oisterwijk

OISTERWIJK - Op de hoek van de Dorpsstraat en De Lind gaat zich een metamorfose voltrekken. Het bankgebouw dat ABN AMRO vorig jaar verliet, wordt onder handen van de nieuwe eigenaar Piet Reinders omgevormd tot commerciële ruimtes met een stadsappartement.

Met een opvallend bouwbord onder de noemer ‘Lindeind’ heeft Reinders deze week zijn plannen kenbaar gemaakt. 

,,Het mag gezien worden", zegt Reinders, die nog wel met de gemeente in conclaaf moet of voor zo'n bord niet een vergunning nodig is. ,,Komen we wel uit. Oisterwijk staat niet voor niets op de tweede plek van de lijst met het sterkste midden- en kleinbedrijf van het land.”

Volledig scherm
Toemen Modelbouw trok begin 2019 in het pand dat ABN AMRO aan de Dorpsstraat achterliet. © Facebook Jasper Toemen

In het hoekpand is sinds begin dit jaar Toemen Modelbouw gevestigd. ,,Wij verhuizen naar het oude pand van de Blokker aan de Dorpsstraat", laat Jasper Toemen weten. ,,We groeien als kool en hebben daar veel meer ruimte.”

Quote

Aan de Dorps­straat blijven we de komende 25 jaar wel zitten

Jasper Toemen

Toemen liet eerder het oog vallen op het Insaid-pand aan de Heusdensebaan, maar het bestemmingsplan zorgde daar voor problemen. ,,Aan de Dorpsstraat blijven we de komende 25 jaar wel zitten", zegt Toemen, die zelf in een appartement boven de winkel gaat wonen en een ander gaat verhuren.  

Blokker stak dit jaar de Dorpsstraat over. Het filiaal trok in het pand waaruit Intertoys was vertrokken.

Volledig scherm
Nieuwe look voor het oude ABN AMRO-pand in Oisterwijk © Impressie

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.