Volledig scherm
PREMIUM
In het oude klooster aan de Tilburgseweg zit nu nog het Expertisecentrum Autisme van Amarant. Er moeten appartementen inkomen voor dementerende ouderen. © BD

Bouwen tussen monumentale bomen in Goirlese kloostertuin, ooit moet dat kunnen

GOIRLE - Wonen tussen monumentale beuken: het zou ooit moeten kunnen in de voormalige kloostertuin aan de Tilburgseweg in Goirle. Woonstichting Leystromen wil daar ooit dertig tot veertig sociale huurwoningen gaan bouwen. Eerst is de verbouwing van het klooster zelf aan de beurt. 

De plannen van Leystromen zitten nog in een pril stadium. Het gaat om een appartementencomplex van vier à vijf lagen met dertig tot veertig huurwoningen. Dit om de verbouwing van het klooster zelf financieel rendabel te krijgen. In het monument moeten in totaal achttien appartementen gebouwd worden voor mensen met dementie. 

  1. Wandelexcursie in duinen: ‘75 jaar vrede, maar de bomkraters zijn nog altijd te zien’

    Wandelex­cur­sie in duinen: ‘75 jaar vrede, maar de bomkraters zijn nog altijd te zien’

    KAATSHEUVEL - Het mag dan 75 jaar vrede zijn, in de Loonse en Drunense Duinen is nog altijd veel oorlogsverleden zichtbaar, zegt natuurgids Peter van der Velden. Zondag verzorgt hij, samen met andere andere gidsen van IVN de Langstraat de Waertman, een excursie vanaf de Roestelberg in Kaatsheuvel naar Westloon. ,,Een amateur historicus gaat mee om te vertellen wat er zich in dit gebied zoal heeft afgespeeld.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.