Volledig scherm
Het is traditioneel over de koppen lopen op de Reuselse kermismaandag. (Archiefbeeld BD) © Tom Valstar

Boxmeer op tweede plek in verkiezing ‘Beste kermis van Nederland 2019’, Reusel-De Mierden in top-3 ‘kleine kermissen’

WINTERSWIJK - De kermis in Boxmeer, die dit jaar begint op vrijdag 28 juni, heeft vrijdag de tweede plaats gehaald in de verkiezing ‘Beste Kermis van Nederland 2019'. Ook Reusel-De Mierden eindigde in de top drie, in de categorie ‘kleine kermissen’. Dat meldt de BOVAK, de Nationale Bond van Kermisbedrijfhouders in een persbericht. 

De kermis won de prijs in de categorie ‘middelgrote kermissen’. Daartoe behoren kermissen met 26 tot 50 attracties. De augustuskermis in Winterswijk werd eerste in de categorie. 

In de categorie ‘kleine kermissen’ (tot 25 attracties) won de kermis in het Friese Dronrijp, die daarmee de kermissen in Reusel-De Mierden en het Groningse Leek versloeg. 

Volendam was winnaar in de categorie ‘grote kermissen’, kermissen met meer dan vijftig attracties. De kermis won het van de kermis in Weert.

Paaskermis

Kermisorganisaties konden zich aanmelden voor de verkiezing. Per categorie was een top 6 van kermissen samengesteld, die door de jury werden bezocht. 

Beoordelingscriteria waren de prijs/kwaliteitverhouding, de opstelling, de locatie, de relatie van de organisator met buurt, horeca en detailhandel, en de zorg van de organisator voor de exploitanten. Ook keek de jury naar de faciliteiten voor bezoekers en nam zij de mening van bezoekers over de kermis mee in haar beoordeling.

De prijzen werden uitgereikt tijdens de traditionele paaskermis in Deventer.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.