,,Wees welkom". Voorzitter Ali Yildiz (rechts)  en vice-voorzitter Etem Bardakci voor het nieuwe pand aan de Eilenbergstraat dat vrijdag wordt geopend.
Volledig scherm
PREMIUM
,,Wees welkom". Voorzitter Ali Yildiz (rechts) en vice-voorzitter Etem Bardakci voor het nieuwe pand aan de Eilenbergstraat dat vrijdag wordt geopend. © © Jan van Eijndhoven


Turkse club gelinkt aan nationalistische Grijze Wolven actief in Tilburg: ‘Ja, we zijn trots op onze afkomst’

TILBURG - De Turkse Jongeren Vereniging opent vrijdag haar nieuwe pand in Tilburg-Noord. Wat doet deze club, die voortkomt uit de ultra-nationalistische Grijze Wolven, in de stad? ,,Ja, we zijn trots op onze afkomst. De grijze wolf  is voor Turken, als de leeuw voor de Nederlanders.”

Jong?  Ze moeten er zelf ook wel om lachen, de bestuursleden van de Turkse Jongeren Vereniging (TJV). Voorzitter Ali Yildiz is 55,  vice-voorzitter Etem Bardakci 47 jaar oud. Hun adviseur Yunus Balkaya  - voormalig gemeenteraadslid voor de Verenigde Senioren Partij (!) - werd 53 jaar geleden geboren. ,,Maar we gaan de organisatie overdragen aan de volgende generatie", stellen ze eensgezind. Vrijdag openen ze officieel het nieuwe verenigingshuis aan de Eilenbergstraat 7, van 15 tot 19 uur is iedereen welkom. Een portret aan de hand van vijf vragen.  

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.