Volledig scherm
ME in Tilburg. © MaRic Media / Marcel van Dorst

Brabantse derby verloopt vrij vlekkeloos, ondanks drie aanhoudingen

TILBURG – Een flinke politiemacht had zondag rond het stadion geen moeite met supporters van Willem II en NAC. Anders dan drie maanden geleden in Breda, verliep de Brabantse derby in Tilburg zonder echte wanklank. 

De politie zette rond het Koning Willem II Stadion onder meer paarden, honden en een helikopter in om nieuwe rellen te voorkomen. Dat lukte zonder dat ze serieus in actie hoefde komen. Wel verrichtte de politie in totaal drie aanhoudingen rond de door Willem II gewonnen wedstrijd. Eén aanhouding was voor drugsbezit bij het stadion. ,,Dat had niks met de wedstrijd te maken”, meldt de woordvoerder.  

‘Niet met afzetting kruising eens’

De twee andere aanhoudingen verrichte de politie op de Oude Goirleseweg. Daar werd een kruising door de ME afgezet, om de bussen met supporters door te laten. ,,Iemand was het niet met die afzetting eens en belemmerde en beledigde agenten”, laat een politiewoordvoerder weten. ,,Hij werd opgepakt, waarop zijn maat ons ook begon te beledigen. Ook hij is opgepakt.”

Door de eerdere onlusten in Breda, waar naderhand 30 relschoppers voor werden opgepakt, waren zondag de ogen gericht op Tilburg. De zorgen vooraf bleken onterecht: het bleef rustig rond het stadion. De politie kwam vooral in actie op het moment dat de NAC-supporters het stadion verlieten richting hun bussen. Door het plein voor het stadion eerst rustig vrij te maken van publiek, zorgden de tientallen agenten ervoor dat het vertrek van de Bredanaars vlekkeloos verliep.

Volledig scherm
TILBURG, Netherlands, 20-01-2019, football, Koning Willem II stadium, Dutch eredivisie, season 2018/2019, , after the match Willem II - NAC, Final score : 2-0 © Marcel van Dorst
Volledig scherm
De politie had zondag alles onder controle bij het Koning Willem II Stadion in Tilburg, waar Willem II en NAC Breda elkaar troffen voor de Brabantse derby. © Peter van Gogh

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.

Poll

Vuurwerk in Tilburg, welk scenario kiest u?

Vuurwerk in Tilburg, welk scenario kiest u?

  • Een centrale vuurwerkshow, alleen in het gebied daaromheen een verbod. (6%)
  • Een centrale vuurwerkshow, een vuurwerkverbod in de hele stad. (35%)
  • Vuurwerkshows op meerdere plekken in de stad, verder overal een vuurwerkverbod. (32%)
  • Doorgaan op bestaande weg: vuurwerk mag overal, behalve in enkele vuurwerkvrije zones. (28%)
1309 stemmen