Volledig scherm
Beel dat door MindLabs wordt gebruikt om aan te geven waar het voor staat: het samengaan van interactieve technologie en menselijk gedrag. © Getty Images

Brainport Eindhoven? Dan ook MindLabs Tilburg!

TILBURG - De naam Tilburg moet verbonden worden aan MindLabs, de innovatieve samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven. Dat voorstel ligt maandag voor als de gemeenteraad beslist over een investeringskrediet van 27,3 miljoen in het gebouw in de Spoorzone. 

Tilburg mag best wat terugkrijgen voor de ruime ondersteuning die ze de partners in deze samenwerking biedt, vinden de indieners van CDA, VVD, GroenLinks en Lokaal Tilburg. Behalve die 27,3 miljoen voor de nieuwbouw, vergoedt de gemeente 1,2 miljoen aan Fontys voor de grondprijs en parkeerbijdrage voor de journalistenschool. Ook programma's van MindLabs worden gesubsidieerd.

De motie trekt een parallel met andere steden die ‘krachtig hun naam verbinden’ aan economische activiteiten: Port of Rotterdam, Brainport Eindhoven, Wageningen Food & Biobased Research. 

Voldoende waarborgen

Als de motie het haalt moeten Burgemeester en Wethouders met de deelnemende partijen in Mindlabs in gesprek over de naamverbinding Tilburg en Mindlabs. Dit zijn Tilburg University, Fontys, Onderwijsgroep Tilburg, de Persgroep en Zwijsen. 

Duidelijk is al dat de investering in de nieuwbouw de steun krijgt van een raadsmeerderheid. Er is wel aarzeling omdat de gemeente voor het eerst gaat optreden als verhuurder van grootschalig commercieel vastgoed, maar de meeste partijen vertrouwen erop dat het project een belangrijke impuls geeft aan de stedelijke economie en dat er voldoende waarborgen zijn om leegstand te voorkomen. 

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.