Oisterwijk, Foto Jan Stads / Pix4Profs. Thomas Denissen, Vrijwilliger en ‘boegbeeld’ bij brandweer Oisterwijk
Volledig scherm
PREMIUM
Oisterwijk, Foto Jan Stads / Pix4Profs. Thomas Denissen, Vrijwilliger en ‘boegbeeld’ bij brandweer Oisterwijk © Pix4Profs / Jan Stads

Brandweer zoekt parttime hero’s: ‘Mensen en dieren redden, daar doe je het voor’

VideoTILBURG - Gezocht: mensen die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging. Die naast hun fulltime baan in een gezellig team werken. Mensen die iets willen doen voor de samenleving en hulp kunnen bieden. De brandweer van Midden- en West-Brabant heeft nieuwe mensen nodig. Op zeven verschillende posten. Waaronder Oisterwijk, Riel, Gilze en Rijen.

 1. Flaneer over tegels met poëtische regels
  PREMIUM

  Flaneer over tegels met poëtische regels

  Ellen Warmond schreef ooit: Poëzie is een steen / die een steen ontmoet / en moet slikken van ontroering. Het begin van een kort gedicht. Dat past op een stoeptegel. Misschien heb je het wel eens gezien. Jarenlang lag het bij de Schouwburg. Samen met negentien andere tegelgedichten. Onder meer van Hugo Claus en Marijke Boon, Cees Buddingh’ en Paul van Ostaijen. En Jules Deelder: alles blijft / alles gaat voorbij / alles blijft voorbijgaan. De poëzie lag op straat. Lag. Verleden tijd. Want ook dit is van voorbijgaande aard gebleken. De tegels passen niet in het ontwerp van het nieuwe Stadsforum. En dus lijden ze een slapend bestaan.
 2. Rechter steunt Lustwarande: mogelijk toch tonnen subsidie provincie voor exposities in Oude Warande
  PREMIUM

  Rechter steunt Lustwaran­de: mogelijk toch tonnen subsidie provincie voor exposities in Oude Warande

  TILBURG - Lustwarande, de jaarlijkse beeldenexpositie in de Oude Warande in Tilburg, rekent erop dat de provincie Brabant alsnog met tonnen subsidie over de brug komt. Dat baseert artistiek directeur Chris Driessen op een uitspraak van de rechtbank in Den Bosch. Die heeft het besluit van de provincie om geen subsidie toe te kennen van tafel geveegd. Er is veel onduidelijkheid over hoe de beslissing tot stand is gekomen, aldus de rechter.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.