Volledig scherm
Bert-Frank van den Breekel wordt onderscheiden door burgemeester Janssen - © Steffanie Smetsers - Nederveen

Brandweerlieden Van Venrooij en Van den Breekel in Oisterwijk onderscheiden

OISTERWIJK - Frans van Venrooij en Bert-Frank van den Breekel, beiden 58 jaar oud, zijn zaterdagavond in Oisterwijk koninklijk onderscheiden. Burgemeester Hans Janssen kwam voor de ceremonie naar de korpsavond van de brandweer.

Beiden kwamen in 1979 als vrijwilliger bij de brandweer. Van den Breekel zwaaide vorig jaar al af. Van Venrooij doet dat eind dit jaar. 

Volledig scherm
Frans van Venrooij wordt onderscheiden door burgemeester Janssen © Steffanie Smetsers - Nederveen

F.E.T.M. (Frans) van Venrooij (58)

Woonplaats: Oisterwijk

De heer Van Venrooij is van 1 september 1979 tot 1 januari 2020 aangesteld als vrijwillig brandweerman bij de brandweer in Oisterwijk.

Daarvoor is hij enkele jaren lid geweest van de lokale jeugdbrandweer. Hij heeft de rang van brandmeester behaald en grootschalig hulpverlener. Naast de functie van bevelvoerder is de heer Van Venrooij 5 jaar teamleider van het brandweerteam Oisterwijk geweest. Hij wist in een lastige periode van reorganisaties en inkrimping van het team, de motivatie en uitrukparaatheid van team Oisterwijk op peil te houden. Hij woont en werkt in Oisterwijk, waardoor hij bij veel uitrukken aanwezig is geweest.

Volledig scherm
Frans van Venrooij © Steffanie Smetsers - Nederveen

H.H.F. (Bert-Frank) van den Breekel (58)

Woonplaats: Oisterwijk

De heer Van den Breekel is van 1 september 1979 tot 1 april 2018 aangesteld geweest als vrijwillig brandweerman bij de brandweer in Oisterwijk. Daarvoor is hij enkele jaren lid geweest van de lokale jeugdbrandweer. Hij heeft de rang van hoofdbrandwacht behaald en grootschalig hulpverlener. Naast de functie van hoofdbrandwacht was hij ook opgeleid en aangesteld als chauffeur-pompbediener. 

De heer Van den Breekel was een van de teamleden die jaarlijks vaak de hoogste opkomst had bij de wekelijkse oefenavonden. Ook bij alarmeringen kon men vaak op hem rekenen om hulp te bieden bij incidenten. Collega’s konden bij de heer Van den Breekel altijd terecht voor advies. 

Volledig scherm
Bert-Frank van den Breekel © Steffanie Smetsers - Nederveen

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.