Volledig scherm
Links Theo van Spreeuwel en rechts Peter Timmermans. © Jeroen Verhelst

Brandweermannen uit Diessen krijgen koninklijke onderscheiding

HILVARENBEEK - Peter Timmermans uit Diessen en zijn dorpsgenoot Theo van Spreeuwel hebben zaterdagavond een Koninklijke Onderscheiding ontvangen vanwege hun jarenlange inzet voor de vrijwillige brandweer. Ze kregen de onderscheiding opgespeld tijdens de jaarlijkse korpsavond van de brandweer Midden- en West Brabant voor de teams Diessen en Hilvarenbeek.

Peter Timmermans (60) is sinds 1981 in repressieve dienst (brand- en rampenbestrijding) actief als vrijwillig brandweerman bij team Diessen, waarvan het grootste deel als Hoofdbrandwacht. Hij presenteerde zich als een veelzijdig brandweerman, ook in situaties met gevaar voor eigen leven. Na 38 jaar nam hij zaterdagavond afscheid met een lintje.

Ook Theo van Spreeuwel (60) werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij was 34 jaar actief als vrijwilliger voor de repressieve dienst. Hij volgde de professionele opleiding tot Hoofdbrandwacht en nam regelmatig deel aan intensieve trainingen. Ook Van Spreeuwel was soms actief in situaties met gevaar voor eigen leven. Hij leverde daarmee een langdurige en waardevolle bijdrage aan de openbare veiligheid in Hilvarenbeek en de regio.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.