Volledig scherm
Een van de winnende foto's van Bregje Pontzen. © Bregje Pontzen

Bregje Pontzen wint fotowedstijd Rijksmuseum

TILBURG - Bregje Pontzen, leerlinge  van het Beatrix College uit Tilburg, heeft de jaarlijke fotowedstrijd Document Nederland Junior gewonnen. De fotowedstrijd van het Rijksmuseum in Amsterdam had dit jaar als thema 'Café, club of kantine'.

Thalia da Costa Silva (19) uit Arnhem werd de winnaar in de categorie MBO studenten. De prijswinnaars werden gisteravond in Amsterdam bekend gemaakt. Pontzen (16) zond een reeks foto's in. Met ‘Dit is onze club’ ging ze mee in wat een aantal jongeren dagelijks doen. Volgens juryvoorzitter fotograaf Stacii Samidin zie je in de foto’s van Pontzen het vertrouwen en de openheid tussen beeldmaker en onderwerp. ,,Bregje zit dicht op de huid, dicht op het onderwerp. Het zijn tijdloze en iconische portretten."

Pontzen wordt nu huisfotograaf van www.scholieren.com, een online platform waar scholieren elkaar helpen. Ook kan ze een dag op pad met Stacii Samidi. Bregje Pontzen drong eerder dit jaar ook al door tot de landelijke finale van de Kunstbende. Daar viel ze niet in de prijzen. 

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.