Volledig scherm
Een van de winnende foto's van Bregje Pontzen. © Bregje Pontzen

Bregje Pontzen wint fotowedstijd Rijksmuseum

TILBURG - Bregje Pontzen, leerlinge  van het Beatrix College uit Tilburg, heeft de jaarlijke fotowedstrijd Document Nederland Junior gewonnen. De fotowedstrijd van het Rijksmuseum in Amsterdam had dit jaar als thema 'Café, club of kantine'.

Thalia da Costa Silva (19) uit Arnhem werd de winnaar in de categorie MBO studenten. De prijswinnaars werden gisteravond in Amsterdam bekend gemaakt. Pontzen (16) zond een reeks foto's in. Met ‘Dit is onze club’ ging ze mee in wat een aantal jongeren dagelijks doen. Volgens juryvoorzitter fotograaf Stacii Samidin zie je in de foto’s van Pontzen het vertrouwen en de openheid tussen beeldmaker en onderwerp. ,,Bregje zit dicht op de huid, dicht op het onderwerp. Het zijn tijdloze en iconische portretten."

Pontzen wordt nu huisfotograaf van www.scholieren.com, een online platform waar scholieren elkaar helpen. Ook kan ze een dag op pad met Stacii Samidi. Bregje Pontzen drong eerder dit jaar ook al door tot de landelijke finale van de Kunstbende. Daar viel ze niet in de prijzen. 

  1. Voorwaardelijke celstraf voor relschopper Willem II, taakstraffen voor vijf andere Tilburgse supporters: ‘Veel agressieve, verwarde personen bij het voetbal’
    PREMIUM
    Update

    Voorwaarde­lij­ke celstraf voor relschop­per Willem II, taakstraf­fen voor vijf andere Tilburgse supporters: ‘Veel agressieve, verwarde personen bij het voet­bal’

    BREDA/TILBURG - Een Willem II-supporter krijgt twee maanden voorwaardelijke celstraf voor de zware rellen vorig jaar bij de derby NAC-Willem II. De Tilburger stookte volgens de politierechter in Breda andere supporters op en beledigde een agent. Vijf andere Willem II’ers krijgen een werkstraf, variërend van 150 tot 200 uur.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.