Volledig scherm
PREMIUM
De campagnefoto van Gemeenschapslijst voor de verkiezingen. Silvia Bloemsma (staande derde van links), Margret Hesselmans (staande rechts) en Marcel Zoontjes (rechts vooraan) hebben zich inmiddels afgesplitst als Groep Bloemsma. Links bestuurslid Sjef van Roovert, rechts naast Bloemsma fractievoorzitter Cees van Hoof en vooraan tweede van links raadslid Jos Abrahams. © Jeroen Verhelst

Breuk Gemeenschapslijst ontstond al ver voor verkiezingen, 'We zijn te voorzichtig met Bloemsma geweest'

HILVARENBEEK - Al lang voor de verkiezingen van 21 maart heeft Silvia Bloemsma tegenover fractie en bestuur van Gemeenschapslijst haar twijfels uitgesproken over haar toekomst bij de partij. Dat zeggen fractieleden Cees van Hoof en Jos Abrahams en bestuurslid Sjef van Roovert in een reactie op het vertrek van Bloemsma. Het roept bij de partij de vraag op of de plotselinge afsplitsing al eerder was gepland.

Na een desastreus verlopen verkiezingsavond, waar Gemeenschapslijst drie van de zeven zetels verloor, kreeg de partij eind april een nieuwe klap te verwerken. Silvia Bloemsma, nummer twee op de kieslijst en de afgelopen anderhalf jaar wethouder namens Gemeenschapslijst, kondigde aan als eenmansfractie verder te gaan. Ze werd gevolgd door vier andere partijleden, waaronder erelid Piet Versteijnen. Hun verwijt aan Gemeenschapslijst: een gebrek aan zelfkritiek na de verkiezingsnederlaag. De partij zou niet meer in dienst staan van de kiezer.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.