Volledig scherm
Dat ook buitenlanders tijdens Woo Hah toegang hadden tot de Tilburgse coffeeshops, zorgde voor extra drukte bij onder meer The Grass Company. © Erik Luiten/BD

Buitenlander is vanaf maart weer welkom in Tilburgse coffeeshops

TILBURG - Buitenlanders kunnen vanaf maart een half jaar lang weer cannabis kopen in de Tilburgse coffeeshops. Dit kan omdat de gemeente het zogeheten ingezetenencriterium (i-criterium: je mag alleen in een coffeeshop kopen als inwoner bent van Nederland) niet handhaaft. 

De maatregel is afgestemd met politie en justitie, laat burgemeester Theo Weterings weten. Gedurende een half jaar wil hij kijken wat de gevolgen zijn van het toelaten van buitenlanders in de coffeeshops. 

Bij positieve ervaringen, zo kondigt de burgemeester aan, zal hij het i-criterium voorgoed loslaten. 

Wiet-ontheffing

Het is overigens niet de eerste proef in Tilburg. In een weekend in september 2017 tijdens een concert van Ayreon in poppodium 013 en bij de festivals Woo Hah en Roadburn kende de stad al een 'wiet-ontheffing' voor buitenlandse bezoekers. Die experimenten verliepen succesvol en waren bedoeld om te voorkomen dat de buitenlandse muziekliefhebbers via illegale straathandel op zoek zouden gaan naar cannabis.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. 450 fietstochten voor de Old Bikers: ‘Het is inmiddels knap om ergens te fietsen waar we nog niet eerder fietsten’

    450 fietstoch­ten voor de Old Bikers: ‘Het is inmiddels knap om ergens te fietsen waar we nog niet eerder fietsten’

    HILVARENBEEK- ,,Het wordt een stevige rit vandaag”, is de mededeling van ritmeester Ed van Kordelaar, die een tocht van zestig kilometer heeft uitgestippeld. Traditiegetrouw start de ochtend met koffie en gebak. Ondanks de jubileumrit ontbreken twaalf leden waardoor ‘slechts’ negen man aanwezig is. Ook de twee initiatiefnemers Ben Wegdam en Walter Scheepens moeten vandaag verstek laten gaan.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.