Volledig scherm
Dat ook buitenlanders tijdens Woo Hah toegang hadden tot de Tilburgse coffeeshops, zorgde voor extra drukte bij onder meer The Grass Company. © Erik Luiten/BD

Buitenlander is vanaf maart weer welkom in Tilburgse coffeeshops

TILBURG - Buitenlanders kunnen vanaf maart een half jaar lang weer cannabis kopen in de Tilburgse coffeeshops. Dit kan omdat de gemeente het zogeheten ingezetenencriterium (i-criterium: je mag alleen in een coffeeshop kopen als inwoner bent van Nederland) niet handhaaft. 

De maatregel is afgestemd met politie en justitie, laat burgemeester Theo Weterings weten. Gedurende een half jaar wil hij kijken wat de gevolgen zijn van het toelaten van buitenlanders in de coffeeshops. 

Bij positieve ervaringen, zo kondigt de burgemeester aan, zal hij het i-criterium voorgoed loslaten. 

Wiet-ontheffing

Het is overigens niet de eerste proef in Tilburg. In een weekend in september 2017 tijdens een concert van Ayreon in poppodium 013 en bij de festivals Woo Hah en Roadburn kende de stad al een 'wiet-ontheffing' voor buitenlandse bezoekers. Die experimenten verliepen succesvol en waren bedoeld om te voorkomen dat de buitenlandse muziekliefhebbers via illegale straathandel op zoek zouden gaan naar cannabis.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Twee overvallen op horecazaken binnen 10 minuten tijd in Tilburg, vermoedelijk schot gelost
    VIDEO

    Twee overvallen op horecaza­ken binnen 10 minuten tijd in Tilburg, vermoede­lijk schot gelost

    TILBURG - In Tilburg zijn vrijdagavond even voor 21.30 uur binnen 10 minuten tijd twee overvallen gepleegd op horecagelegenheden. Chinees afhaalrestaurant Ho-Ho aan het Pieter Postplein en een cafetaria De Vriendschap aan de Goirkestraat zijn overvallen. Aan het Pieter Postplein zou een keer in de lucht zijn geschoten. Het is nog niet duidelijk of het om een of meerdere daders gaat. Dat meldt de politie.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.