Volledig scherm
Foto ter illustratie © Thinkstock

Burgemeester Dongen sluit woning voor drie maanden na vondst harddrugs

DONGEN - Een woning aan de Dunantstraat in Dongen is voor de duur van drie maanden gesloten na de vondst van handelshoeveelheden amfetamine en cocaïne. Dat heeft de burgemeester van Dongen, Marina Starmans, besloten.

De politie trof de harddrugs op 8 juli aan. Ook vonden ze er een weegschaal voor het afmeten van gebruikershoeveelheden en een grote hoeveelheid (lege) gripzakjes. De woning is op 15 augustus gesloten. Tot 15 november is het verboden om de woning te betreden. 

Met de sluiting wil de burgemeester een eind maken aan drugsgerelateerde activiteiten vanuit de woning. Buurtbewoners zijn per brief geïnformeerd over de stand van zaken.

Damocles

De sluiting gebeurt op basis van het door de burgemeester vastgestelde Damoclesbeleid. Artikel 13b van de Opiumwet, ook wel aangehaald als de Wet Damocles, biedt de burgemeester de mogelijkheid panden te sluiten als daar sprake is van drugsgerelateerde activiteiten.

  1. Opluchting bij podiumschuwe Arjen na vier  uitverkochte concerten, duizenden fans zielsgelukkig

    Opluchting bij podiumschu­we Arjen na vier uitverkoch­te concerten, duizenden fans zielsgeluk­kig

    Arjen Lucassen, het meesterbrein achter het wereldberoemde rockoperaproject Ayreon, kijkt met een positief gevoel terug op de vier zeer exclusieve concerten die hij afgelopen weekend in het Tilburgse poppodium 013 heeft gegeven. De Brabantse kluizenaar lokte 12.000 bezoekers uit ruim zestig landen naar Nederland, een unieke prestatie voor een Nederlandse muzikant. ,,Zelfs deze perfectionist is heel tevreden!”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.