Burgemeester Palmen krijgt sleutel sportaccommodatie Roodloop: een eerste kijkje in het nieuwe zwembad van Hilvarenbeek

VIDEOHILVARENBEEK - De nieuwe sportaccommodatie aan de Roodloop in Hilvarenbeek is vrijdagochtend opgeleverd door bouwbedrijven Pellikaan en Hellebrekers. Zij overhandigden officieel de sleutel aan burgemeester Ryan Palmen en dat gebeurde op een toepasselijke plek: midden in het nieuwe zwembad.

Volledig scherm
Sportaccommodatie De Roodloop. © Erik van Hest / BD

Gelukkig voor alle aanwezigen hoefde Palmen daarvoor niet zijn zwembroek aan te trekken. Dankzij de beweegbare bodem van het zwembad hoefde de burgemeester slechts zijn broekspijpen wat op te rollen. Tijdens de rondleiding door het gebouw was Palmen onder de indruk van de ruime opzet en het technisch vernuft in het gebouw, dat geen gasaansluiting heeft en volledig elektrisch is. Zo liggen op het dak van het gebouw 660 zonnepanelen.

Sportcluster

De opening van de sportaccommodatie, die 7 miljoen euro heeft gekost, is gepland op 1 september. Palmen: ,,Met deze sportaccommodatie zo naast de tennisbanen en de hockeyclub hebben we een prachtig sportcluster gecreëerd aan de noordkant van Hilvarenbeek."

Volgende week besluit de gemeenteraad wie de beheerder wordt van het gebouw. Naar verwachting krijgt Laco die opdracht. Het recreatiebedrijf moet dan nog flink aan de bak om alles gereed te maken voor de officiële opening.

Volledig scherm
Burgemeester Ryan Palmen (links) en projectmanager Kees van Esch (naast hem) nemen de sleutel van de nieuwe sportaccommodatie in ontvangst van de bouwers, firma's Pellikaan en Hellebrekers © Gemeente Hilvarenbeek

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.

Poll

Vuurwerk in Tilburg, welk scenario kiest u?

Vuurwerk in Tilburg, welk scenario kiest u?

  • Een centrale vuurwerkshow, alleen in het gebied daaromheen een verbod. (6%)
  • Een centrale vuurwerkshow, een vuurwerkverbod in de hele stad. (36%)
  • Vuurwerkshows op meerdere plekken in de stad, verder overal een vuurwerkverbod. (31%)
  • Doorgaan op bestaande weg: vuurwerk mag overal, behalve in enkele vuurwerkvrije zones. (26%)
1921 stemmen