Burgemeester Theo Weterings videobelt met Ans van der Drift.
Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Theo Weterings videobelt met Ans van der Drift. © Zamire Willems

Burgemeester Weterings videobelt met Ans van der Drift (82): ‘Ik ben écht blij met de tablet’

TILBURG - Welzijnsorganisatie ContourdeTwern voorzag eind februari 25 ouderen uit de Reeshof en Tilburg-West van een ouderen-tablet, genaamd Compaan. Doel? Eenzaamheid tegengaan en langer thuiswonen mogelijk maken. 

Kort daarna kluisterde het coronavirus iedereen aan huis en bleek de tablet waardevoller dan ooit gedacht. Ans van der Drift (82) is inmiddels verslaafd aan haar Compaan en gaf vrijdag dan ook enthousiast gehoor aan een persoonlijke video-oproep van burgemeester Theo Weterings. ,,Ik vond het zó leuk dat de burgemeester mij belde, want ik wilde écht tegen hem zeggen dat ik heel blij met de tablet ben. Ik ben er zo trots op, dat ze dit in Tilburg voor ouderen doen", zegt Van der Drift opgetogen. Dat Weterings ruim de tijd voor haar nam en interesse toonde in haar familie, deed haar goed. 

  1. Als je niet in je eentje een monumentale villa kan kopen, neem je toch een deel? In Tilburg ligt die kans er
    PREMIUM

    Als je niet in je eentje een monumenta­le villa kan kopen, neem je toch een deel? In Tilburg ligt die kans er

    TILBURG - Stel: je kickt op marmeren vloeren en schouwen. Je wordt warm van kozijnen met rijke kuiven en meerkleurig gedecoreerde deuren. Friezen langs het plafond met grotesken en dolfijnen en lambrisering met guirlandes maken je dolenthousiast. Kortom, barok is helemaal je ding. Hollen dan naar Koningshoeven, de straat in Tilburg waar de villa te koop staat die dat allemaal heeft.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.