Volledig scherm
Het gebied aan de Vaartlaan. © Google Streetview

Buurman verliest rechtszaak tegen bouw zes villa’s aan Vaartlaan Tilburg

DEN HAAG/TILBURG - Een bewoner van de Middelgraaf in de Tilburgse wijk De Blaak is vergeefs naar de Raad van State gestapt om de bouw tegen te houden van zes villa’s achter zijn tuin. Woensdag verklaarde de Raad van State zijn beroep tegen het bestemmingsplan Blaak-Oost Vaartlaan ongegrond.

Chumon Bakker, die zelf een grote achtertuin heeft, vindt dat de kavels waarop de nieuwe woningen komen veel te klein zijn. Volgebouwde percelen passen niet in de omgeving, zegt hij. De Tilburger vreest ook dat de zes woningen een voorbode zijn voor meer woningbouw. De bouwkavels zijn afgesplitst van enkele achtertuinen. Projectontwikkelaar Kleijngeld Ontwikkeling gaat ze bouwen. 

De Raad van State is het niet met Bakker eens dat de kavels te klein zijn. Dat de andere percelen in de buurt zeer omvangrijk zijn wil niet zeggen dat deze zes niet passend zijn in de omgeving, zegt de Raad van State. Verder vindt het rechtscollege dat van ongewenste precedentwerking geen sprake kan zijn omdat andere woningbouwprojecten alleen kunnen als er een nieuw bestemmingsplan wordt gemaakt. 

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.

Poll

Vuurwerk in Tilburg, welk scenario kiest u?

Vuurwerk in Tilburg, welk scenario kiest u?

  • Een centrale vuurwerkshow, alleen in het gebied daaromheen een verbod. (6%)
  • Een centrale vuurwerkshow, een vuurwerkverbod in de hele stad. (36%)
  • Vuurwerkshows op meerdere plekken in de stad, verder overal een vuurwerkverbod. (32%)
  • Doorgaan op bestaande weg: vuurwerk mag overal, behalve in enkele vuurwerkvrije zones. (26%)
1845 stemmen