Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Buurtbewoners storen zich aan 'drugsdealer’ in Tilburg, verdachte ontkent

TILBURG - In zijn auto treft de politie cocaïne en speed aan. In zijn kamerwoning liggen lege gripzakjes en drie weegschaaltjes. De verdachte zelf, een Tilburger, heeft 725 euro op zak. Een drugsdealer? De man ontkent.

Buurtbewoners hebben er genoeg van. Ook via Meld Misdaad Anoniem komt er een tip bij de poltie binnen. De mensen storen zich mateloos aan auto's die met een draaiende motor voor de woning aan de Tilburgse Veestraat staan. Met name in het weekend is het een komen en gaan. De vermoedens bestaan dat een bewoner van de kamerwoning in harddrugs dealt.

Om die reden grijpt de politie in. Op dinsdag 10 december komen agenten, en een drugshond, op de woning af. Ze doorzoeken de woning en de auto van de verdachte. De opbrengst? In de auto ligt een tasje met vijf gripzakjes cocaïne en onder de zonneklep liggen twee zakjes met speed opgeborgen. 

Drugs voor eigen gebruik

Ook in de kamerwoning is het raak. De politie treft daar 'veel’ lege gripzakjes aan. Daarnaast staan er drie weegschaaltjes, met daarop een kleine hoeveelheid wit poeder, op tafel. Van dealen is volgens de verdachte echter geen sprake. De drugs in zijn auto zijn voor eigen gebruik, claimt hij.

Of dat zo is, moet blijken. De man is aangehouden. Voor verder onderzoek heeft de politie twee mobiele telefoons in beslag genomen.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.