Werk van Ton Toemen
Volledig scherm
Werk van Ton Toemen © Ton Toemen

‘Buurtgenoten’: expositie bewoners Sint-Josephstraat

TILBURG - In de expositie ‘Buurtgenoten’ bij  Podium 111 aan de Sint-Josephstraat is werk te zien van drie kunstenaars uit die Tilburgse straat: Marie Verdijk, Ton Toemen en Kees Segers. De tentoonstelling is van 14 tot en met 29 september.

Marie Verdijk )1949) is als keramiste afgestudeerd aam de Academie voor Beeldende Kunst in Tilburg. De rode draad in haar werk: ,Het geheel is meer dan de som der delen’. Op deze tentoonstelling is vooral geometrisch werk te zien. Elk object bestaat uit meerdere elementen.  Verdijk heeft in veel landen gewerkt. 

Werk van Marie Verdijk
Volledig scherm
Werk van Marie Verdijk © Marie Verdijk

Stadsleven

Ton Toemen (1986) studeerde fotografie aan de Koninklijke Academie in Den Haag. Vanaf dat moment werkt hij als fotograaf. Zijn foto's waren te zien in magazines en kranten, waaronder Brabants Dagblad. Hij is gefascineerd door diverse culturen en het stadsleven: hoe verhouden mensen met verschillende achtergronden zich tot elkaar in de samenleving? Zijn werk bestaat grotendeels uit portretten en verhalende fotografie. 

Werk van Kees Segers
Volledig scherm
Werk van Kees Segers © Kees Segers

Spiegeling

Kees Segers (1947-2019) is opgeleid aan de kunstacademie in Den Bosch. Hij was actief lid van de Midden-Brabantse Kunstenaarsvereniging. Zijn werk is helder van lijn en kleur. Hij speelt met symmetrie en spiegeling. De tentoonstelling is ook een eerbetoon aan Kees Segers die begin dit jaar overleed. 

De tentoonstelling is te zien op 14, 15, 21, 22, 28 en 29 september van 12 tot 17 uur.  De opening  is op zaterdag 14 september om 15 uur. Podium 111 is gevestigd aan de Sint-Josephstraat 111. 

 1. Edwin Janssens (81) uit Biest-Houtakker ontwaakte in Chili uit coma en werd zo nationale beroemdheid
  PREMIUM

  Edwin Janssens (81) uit Biest-Houtak­ker ontwaakte in Chili uit coma en werd zo nationale beroemd­heid

  BIEST-HOUTAKKER/TILBURG - Besmet raken met het coronavirus aan de ­andere kant van de oceaan, op een smalle, harde brancard in een privévliegtuig terugkeren naar huis en in Chili uitgroeien tot een nationale bekendheid. Het overkwam de 81-jarige Edwin Janssens uit Biest-Houtakker, maar heel veel weet hij er zelf niet meer van. Twintig dagen lag hij in coma. ,,Het voelde alsof ik een halfuur lag te pitten.”
 2. Koeienkwestie in Riel weer voor de rechter: ‘Had het college van Goirle geen sorry kunnen zeggen?’

  Koeienkwes­tie in Riel weer voor de rechter: ‘Had het college van Goirle geen sorry kunnen zeggen?’

  BREDA/GOIRLE - De uitspraak van de bestuursrechter in 2017 over het houden van koeien aan de Oude Tilburgsebaan in Riel is toen verkeerd geïnterpreteerd door het college van B en W van Goirle. Dat concludeerde de bestuursrechter in Breda vrijdag. ,,Dat betekent dat de heer Kosten twee jaar heeft moeten wachten voordat zijn klacht werd opgelost. Had het college niet een gebaar kunnen maken? Al is het maar een sorry", zo vroeg rechter mr. Kok zich vrijdag af.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.