Volledig scherm
The Stage evenement stadsdichter de nieuwe vorst © Onias Landveld

Cadeautje stadsdichter aan Tilburg: The Stage

TILBURG - Een podium in Tilburg waar woordkunst-liefhebbers genieten van een brede groep artiesten. Dat beoogt stadsdichter Onias Landveld met zijn nieuwe evenement The Stage. Op 29 november de eerste editie genaamd LeTTergrepen. 

Het podium moet een breed scala aan artiesten aantrekken. Van dichters en slam-poets tot muzikanten en artiesten van het gesproken woord. Landveld: ,,The Stage is waar artiesten een plek pakken in een anders wolige wereld. Hier droppen ze energie, liefde, leed, glimlachjes en tranen. Het publiek en de podiumlichten van De Nieuwe Vorst zijn warm in Tilburg.”

Tijdens LeTTergrepen treden de artiesten Luan Buleshkaj aka L-deep, Hind Hakki, Aris Mendis Aristoteles, Rellie Telg, Mahad Arab en Veronique Efomi op. De eersteeditie is een samenwerking tusssen Landveld, De Nieuwe Vorst, Poetry Circle en BKKC. De avond in de Nieuwe Vorst begint om 20.00 uur, entree kost 8 euro. 

Cadeau

Stadsdichter Landveld verwacht veel van The Stage. Het is de bedoeling dat het evenement een paar keer per jaar wordt georganiseerd. ,,Ik startte het omdat ik een plek wilde creëren in Tilburg, waar men met vaste intervallen kan genieten van een variërend soort artiesten. Ik wil performers een kans gegeven gezien te worden, ongeacht achtergrond, literaire discipline of bekendheid. Het is mijn cadeau aan Tilburg en ik hoop dat ze het zullen omarmen.”

  1. Poppodium 013 bestaat 20 jaar: twintig feiten op een rij
    Foto's+video

    Poppodium 013 bestaat 20 jaar: twintig feiten op een rij

    TILBURG - Precies twintig jaar geleden opende Poppodium 013 de deuren. Het grootste poppodium van Nederland en dat in hartje Tilburg. Voor die tijd was dat nog uniek, want het was het eerste nieuwe gebouw voor popmuziek in het stadscentrum en het zette een voorbeeld neer voor andere poppodia. Een nieuwbouwgolf aan professionele poppodia in andere delen van het land volgde. Maar weet je ook waar die cd's aan de buitenkant van het gebouw voor staan? En hoeveel mensen er na de heropening van 2015 nu in passen? Twintig feiten over 013 op een rij:

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.