Volledig scherm
© anp

Camerabeelden en een politieagent liegen niet: werkstraf voor een uit de hand gelopen verkeersruzie

TILBURG - Het horen van nog eens drie getuigen over een verkeersruzie op de Oerleseweg in Tilburg heeft een Tilburgs stel niet geholpen. Ook nadat het slachtoffer, de verbaliserende agent en een getuige zijn gehoord, blijft het beeld dat de officier van Justitie schetste overeind. De twee hebben geweld gebruikt tegen een vrouw op de openbare weg. Ze krijgen alle twee een werkstraf van zestig uur.

De zaak draait om een dag in juni vorig jaar. De toen 21-jarige T.Y. heeft net boodschappen gedaan met haar verloofde, de 23-jarige S.C., als ze ziet dat achter haar iemand behoorlijk geërgerd is over het weggedrag van Y. Als de twee moeten stoppen bij de stoplichten escaleert de ruzie. Het slachtoffer zegt dat ze is klemgereden, volgens Y. klopt dat niet en was juist zij het slachtoffer omdat ze uit de auto werd gesleurd.

Na het incident heeft een politieagent camerabeelden bekeken en op basis daarvan een verslag gemaakt. De beelden zelf zijn vernietigd en daarom wilde advocaat M. Őzgűl dat die verbalisant nogmaals werd gehoord. Het verhaal bleef staan. Ook het verhaal van een getuige die dat beeld ondersteunt, is niet veranderd. Op die beelden was te zien dat de verloofde in totaal twaalf keer op het slachtoffer inslaat. Zijn verloofde heeft de vrouw ook geslagen.

De politierechter deed gisteren uitspraak tijdens de derde zitting over de verkeersruzie. Het stel moet het slachtoffer ook 1136 euro schadevergoeding betalen.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Discutabele therapie helpt Willeke (33) uit haar rolstoel, al kostte het heel veel kracht en geld
  PREMIUM
  Nakaarten

  Discutabe­le therapie helpt Willeke (33) uit haar rolstoel, al kostte het heel veel kracht en geld

  TILBURG - ,,Je kunt misschien nog beter leukemie hebben‘’, verzucht Willeke Kafoe. Haar stamcelbehandeling tegen de slopende ziekte MS was een dure en zware weg. Maar de 33-jarige Tilburgse loopt weer en speelt volop met haar vierjarige dochtertje Indy. Het ‘wonder’ van de therapie in Moskou, die ze kon betalen dankzij de hulp van heel veel Tilburgers. En één in het bijzonder.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.

poll

Moet Willem II de winterstop aangrijpen om de selectie te versterken?

Moet Willem II de winterstop aangrijpen om de selectie te versterken?

 • Ja (75%)
 • Nee (25%)
1216 stemmen

poll

Jordens Peters verdient per direct een plaats in de basisopstelling van Willem II

 • Eens (72%)
 • Oneens (28%)
408 stemmen