Volledig scherm
Rondleiding in het magazijn van Capi. © Beeld Werkt

Capi Europe gaat aan de haal met BOV-trofee

TILBURG - Hij en zijn Tilburgse bedrijf sprongen al meermaals in het oog. Maar nu hebben Toine van de Ven en Capi Europe ook een prijs. Donderdagavond gingen ze aan de haal met de BOV-trofee 2018. 

Een vakjury sloeg de ondernemersvisie van Van de Ven hoger aan dan die van Marc van der Put van 2Connect in Waalwijk en Natasja Leijser van Eco Steam and Heating Solutions in Tilburg. En zo kon Capi, producent van kunststof plantenpotten, de meest prestigieuze prijs van ondernemend Midden-Brabant in ontvangst nemen. 

Dat gebeurde in het CUBE-gebouw van Tilburg University, waar het evenement rond de BOV-prijs voor het  eerst plaatsvond. Zeshonderd gasten waren er bij. 

Capi Europe betrok vorig jaar een nieuw gebouw op Vossenberg-West, waar bij het maken van de potten een belangrijke rol is weggelegd voor robots. Het bedrijf haalde jaren geleden een deel van zijn productie uit China terug naar Tilburg. De jury roemt Capi om de duurzame en maatschappelijke visie. Maar ook het lef en de risico's die Van de Ven neemt passeerden de revue. 

BOV staat voor Beste Ondernemers Visie. De organisatie is in handen van de Junior Kamer Hart van Brabant. Het thema voor dit jaar was Making the Difference. De prijs werd voor de negentiende keer uitgereikt. 

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.