Frank van Pamelen.
Volledig scherm
PREMIUM
Frank van Pamelen. © Jan van Eijndhoven / Marc Bolsius

‘Carnaval is geen stilstaand water, carnaval is een stroom’

TILBURG - Service noem ik dat. Van de gemeente. Vrijdag hebben ze, precies op onze plek langs d’n Opstoet, afvalcontainers geplaatst. Daar waar onze tent altijd staat, staan nu zeven bakken waar de milieubewuste Kruikenzeiker naar hartenlust z’n dwèèl- en kèèlresten in kan keilen. En dat is goed. En nodig. En voor ons geen probleem. Wij verplaatsen die tent wel een eindje. 

Het zal even wennen zijn, maar we zien zeker ook voordelen: we kunnen de tent nu beter verankeren, die dingen vormen prima statafels en we hebben zichtbaar minder zooi. Ach, d’n Opstoet blijft d’n Opstoet. En zolang we maar ons elektrische lijntje kunnen blijven leggen met de naastgelegen hamburgertent, vinden we alles best. We zingen daar altijd “We hebben stroom van McDonald’s”, en die traditie willen we graag in ere houden. En als de Mac ooit verdwijnt, verzinnen we wel een andere leverancier die in het lied past. Maar zingen zullen we.

  1. Tilburg akelig leeg in coronatijd

    Tilburg akelig leeg in coronatijd

    TILBURG -Het contrast met de buitenwereld kan haast niet groter zijn dan bij de AH op het Korvelplein. Niet dat het er per se drukker is dan op een andere zaterdag- of zondagmiddag, maar in het tamelijk tamme landschap van het straatleven, doet het gekrioel van boodschappenwagentjes ineens aan als een overvolle winkelstraat in, pakweg, Tokio. Dit wordt mede veroorzaakt door de nieuwe maatregelen. Wat tot voor kort zowel in- als uitgang mocht zijn, is nu opgesplitst: ingang aan de zijkant, uitgang aan de voorkant.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.