Caroline Boot in het depot van het museum. Foto Josefina Eikenaar.
Volledig scherm
PREMIUM
Caroline Boot in het depot van het museum. Foto Josefina Eikenaar. © Josefina Eikenaar

Caroline Boot gaf kunst en vormgeving aan het TextielMuseum

TILBURG - Na ruim 37 jaar stopt Caroline Boot als conservator bij het TextielMuseum. Ze gaat met pensioen. Boot weet alles van het museum in Tilburg en zijn geschiedenis. ,,De collectie was mijn ding."

Textielkunst, dat was vrijwel uitsluitend iets voor vrouwen. Textielkunstenaars werden niet of nauwelijks serieus genomen. Musea toonden hun werk niet, ze waren aangewezen op textielgaleries. Caroline Boot (1955), de met pensioen gaande conservator van het TextielMuseum in Tilburg, verzette zich er altijd tegen. ,,Onzin vond ik dat. Hokjesgeest. Het is kunst met textiel gemaakt. Klaar! Je zegt toch ook niet olieverfkunst?" Maar de strijd is nu wel gestreden, stelt ze vast. ,,De jongere generatie is daar helemaal niet mee bezig. Je ziet dat de aandacht voor het maakproces en de hand van de maker terug is.''

  1. Tilburg akelig leeg in coronatijd
    PREMIUM

    Tilburg akelig leeg in coronatijd

    TILBURG -Het contrast met de buitenwereld kan haast niet groter zijn dan bij de AH op het Korvelplein. Niet dat het er per se drukker is dan op een andere zaterdag- of zondagmiddag, maar in het tamelijk tamme landschap van het straatleven, doet het gekrioel van boodschappenwagentjes ineens aan als een overvolle winkelstraat in, pakweg, Tokio. Dit wordt mede veroorzaakt door de nieuwe maatregelen. Wat tot voor kort zowel in- als uitgang mocht zijn, is nu opgesplitst: ingang aan de zijkant, uitgang aan de voorkant.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.