Volledig scherm
Marcel van den Hoven, raadslid CDA in Tilburg tot 1 oktober 2019. © Raldo Neven

CDA-raadslid Van den Hoven stopt vanwege topfunctie bij scholenstichting

TILBURG - CDA-gemeenteraadslid Marcel van den Hoven verlaat na 17 jaar de Tilburgse politiek. Per 1 oktober wordt hij bestuursvoorzitter van onderwijsstichting Tangent. 

In januari dit jaar droeg Van den Hoven het fractievoorzitterschap van het CDA al over aan Ineke Couwenberg. Hij was vijf raadsperiodes actief, aanvankelijk voor lokale partij Algemeen Belang. Naast het raadswerk was hij actief in het onderwijs. Hij is de nestor van de huidige Tilburgse gemeenteraad en ook het langst zittende raadslid. 

De stichting Tangent heeft 16 basisscholen in de gemeenten Tilburg, Gilze-Rijen en Goirle onder zich. Als bestuursvoorzitter komt Van den Hoven rechtstreeks in gesprek met het gemeentebestuur. Dat conflicteert met zijn rol als gemeenteraadslid, stelt hij in een persverklaring, reden waarom hij de politiek vaarwel zegt. 

  1. De band Red Sparowes hield pauze van negen jaar en komt nu naar Roadburn in Tilburg
    VIDEO

    De band Red Sparowes hield pauze van negen jaar en komt nu naar Roadburn in Tilburg

    TILBURG - Na een onderbreking van negen jaar staat post-rockband Red Sparowes weer op het podium. De band uit Los Angeles is volgend jaar te zien op het Tilburgse festival Roadburn. Het festival maakte deze week een aantal nieuwe namen bekend. Zo is Russian Circles te horen in Tilburg, maken Brutus en Torche hun Roadburn debuut en komt Warhorse voor het eerst naar Nederland. Dead Neanderthals viert het 10-jarig bestaan in Tilburg met meerdere shows.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.