De poppen de Ferry van de Zaande en Fred van Boeschoten zijn presentaren van filmpjes waarin de talenten worden beoordeeld.
Volledig scherm
De poppen de Ferry van de Zaande en Fred van Boeschoten zijn presentaren van filmpjes waarin de talenten worden beoordeeld. © MarieTherese Kierkels / Beeld W

Challenge Rees: talentenjacht voor jongeren in Reeshof

TILBURG - Het is een talentenjacht voor creatieve jongeren uit Reeshof: de Challenge Rees. Voorlopig online, vanwege de coronacris, maar deze Reeshof Got Talent moet uitgroeien tot een evenement met live optredens, zo is het plan.

Het initiatief is van Joost van Rijckevorsel, kwartiermaker voor kunst en cultuur in Reeshof. Het is de bedoeling dat jonge zangers, rappers, muzikanten, dansers en acteurs filmpjes van zichzelf maken. 

Deskundigen

Een selectie daarvan is te zien op internetsite challengerees.nl. De creatieve uitingen worden op op YouTube becommentarieerd door deskundigen. 

De presentatoren van die beoordelingsfilmpjes zijn entertainer Peer de Graaf en Frans van der Meer de poppen de Ferry van de Zaande en Fred van Boeschoten.

Live-evenement

Volgens Van Rijckevorsel wordt gewerkt aan een live-evenement in Reeshof waar de jonge talenten zick kunnen presenteren. 

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.