Volledig scherm
PREMIUM
© Splendid Film

Christanne de Bruijn uit Tilburg speelde hoofdrol in film 'De Dirigent’. Dat smaakt naar meer

VIDEOTILBURG - Christanne de Bruijn speelde de hoofdrol in 'De Dirigent'. De film ging in het najaar van 2018 in première en meer dan 100.000 mensen kochten een bioscoopkaartje. Voor 2019 hoopt de geboren Tilburgse op een nieuwe filmrol. Maar de telefoon staat nog niet roodgloeiend.

In gedachten wandelt Christanne de Bruijn nog weleens door Nu Boyana, de filmstudio's in het Bulgaarse Sofia. De in Tilburg geboren en opgegroeide actrice vertolkte de hoofdrol in de film 'De dirigent’ over Antonia Brico, de eerste succesvolle vrouwelijke dirigent.  Veel scènes zijn in Sofia opgenomen. De voorgevel van concertzaal Town Hall is speciaal voor die film daar opgetrokken. ,,Bij de buitenstudio's zijn delen van New York, Londen, het oude Rome nagebouwd. Ik vond het fijn en bevrijdend om daar te werken. Ik reis graag en ontmoette veel nieuwe mensen.” Voor de speelfilm nam ze ook scènes in België en Nederland op, drie maanden lang.

  1. Verdachten gewelddadige woningoverval Zaltbommel hangt zes jaar cel boven het hoofd
    PREMIUM

    Verdachten gewelddadi­ge woningover­val Zaltbommel hangt zes jaar cel boven het hoofd

    ARNHEM - Het Openbaar Ministerie eist zes jaar cel voor alle vier verdachten van een gewelddadige overval op een woning aan de Thorbeckestraat in Zaltbommel. Zo bleek woensdag in de rechtbank in Arnhem. Ook bij die zitting bleef de identiteit van een mogelijke vijfde betrokkene, de mysterieuze ‘regelaar’, onbekend. Wel werd duidelijk dat de overval in de nacht van 1 op 2 december nauwkeurig is voorbereid en gepaard ging met grof geweld.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.