Coca-Cola in Dongen gaat plastic verpakkingen vervangen door karton

VIDEODONGEN – In de Coca-Cola-fabriek in Dongen wordt nog dit jaar begonnen met de bouw van een zogeheten kartonstraat binnen een nieuwe productielijn voor blikjes frisdrank. Die moet klanten een alternatief bieden door een groot deel van het plastic krimpfolie dat rond de blikjes frisdrank zit te vervangen door karton. 

Al in april 2020 moeten de eerste in karton verpakte blikjes van de band rollen. De folie kan in veel landen waar Coca-Cola aan levert niet of niet volledig worden gerecycled. Reden voor Coca-Cola om het volledig recyclebare karton grootschalig in te gaan zetten als verpakkingsmateriaal.

De aanpassing, een investering van enkele miljoenen euro’s, past binnen de duurzaamheidsslag die het bedrijf maakt. Onder de noemer OPEN gaat Coca-Cola de komende tijd in gesprek met journalisten, wetenschappers, klanten, experts en studenten. Ook voor consumenten gaat, vandaag voor het eerst,  de poort open. De vijf open dagen waren binnen twee dagen volgeboekt. Totaal komen er zo’n 1.600 mensen het productieproces in de fabriek bekijken.

Coca-Cola gaat de plastic verpakkingen in de fabriek in Dongen deels vervangen door karton.
Volledig scherm
Coca-Cola gaat de plastic verpakkingen in de fabriek in Dongen deels vervangen door karton. © Pix4Profs/Joyce van Belkom

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.