Volledig scherm
Beeld uit animatiefilm ‘From The Snow-Covered Hill’, onderdeel van het Competitie Programma. © Matty Jorissen en Wijnand Driessen

Competitie voor korte films op Tilburgs Film Festival

VIDEOTILBURG - Bij bioscoop Cinecitta is 24 en 25 mei de tweede editie van het Tilburgs Film Festival.  Het festival richt zich op korte films van Brabantse filmmakers, zowel fictie, documentaire als animatiefilms.  Tijdens het festival is ook een competitie voor Brabantse films. Er is een juryprijs en een publieksprijs. 

Naast filmvertoningen is er dit jaar aandacht voor de filmmakers zelf en voor talentontwikkeling. Zo vindt er aan het eind van ieder filmblok een kort vraaggesprek plaats met de  filmmakers. Ook nieuw zijn speeddates, waarbij talentvolle filmers  zichzelf en een plan presenteren in korte gesprekken met professionals van het Nederlands Film Fonds, VPRO Dorst en Kunstloc Brabant.

Tilburgse celliste

Aan de competitie op zaterdag nemen twaalf filmmakers deel. Zij tonen korte films die in  lengte variëren van drie tot zestien minuten. Zo is onder meer ‘PERFORMANCES THAT RESONATE’ van Ruud van der Beele te zien. Hij volgde de Tilburgse celliste Jacqueline Hamelink. 

Ook ‘ALARAPH’ van Guust Mulder doet mee aan de competitie. In de korte speelfilm van deze Tilburger is Alaraph te zien. Dat is een  mysterieuze, eeuwenoude man, die wordt tentoongesteld als attractie in een museum. Als zijn eerste en tevens enige paringsseizoen aanbreekt, ontwaakt hij en weet hij te ontsnappen. 

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.