De optocht in Kruikenstad was zondag afgelast, maar Connie van Kerkoerle wilde per se een stukje met het gehuurde treintje  rijden. ,,Al is het maar tien meter."
Volledig scherm
PREMIUM
De optocht in Kruikenstad was zondag afgelast, maar Connie van Kerkoerle wilde per se een stukje met het gehuurde treintje rijden. ,,Al is het maar tien meter." © © Jan van Eijndhoven

Connie reed tóch haar eigen Opstoet in Kruikenstad, ‘Ik ben geen mooi-weer-carnavaller’

TILBURG - Het besluit van de gemeente Tilburg en de Carnavalsstichting Kruikenstad om de optocht vanwege de storm te verplaatsen naar 22 maart, kon zondag vooral op begrip rekenen. Het juiste besluit, zo klonk het bij veel deelnemers. Maar niet iedereen legde zich zomaar neer bij de afgelasting.

Het is zondagmiddag en de Piushaven, al jaren het startpunt van d’n Opstoet, is vrijwel uitgestorven. De regen klettert op de bestrating en de wind deelt gemene stoten uit. Ver voorover gebogen over zijn stuur probeert een fietser met een groen-oranje sjaal om zijn schouders zich er doorheen te trappen. Dan kijkt hij verbaasd op. Daar over de verlaten kade van de Piushaven komt een treintje aangereden. Uit een luidspreker klinkt de dancehit ‘I like to move it, move it’. Achterin het treintje heeft de enige passagier het grootste plezier. Want wie dacht dat de optocht zondag was afgelast, die kent Connie van Kerkoerle nog niet.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.