Volledig scherm
De Coolblue XXL-winkel strijkt in de plint van De Stadswachter neer. © Bas Vermeer

Coolblue opent derde XXL-winkel in hartje Tilburg: 1300 vierkante meter, 1000 producten

Woe 9 jan: Na Den Haag en Amsterdam strijkt dit voorjaar in Tilburg een XXL-winkel van webwinkel Coolblue neer. In de enorme ruimte onder De Stadswachter aan Piusplein nummer 30, tegenover de Albert Heijn. De winkel telt 1300 vierkante meter, er staan straks 1000 producten die getest kunnen worden. 

,,We merken dat veel mensen producten toch uit willen proberen”, vertelt Ottelien van Pelt van Coolblue. ,,Je kunt er straks een kopje koffie zetten met het koffiezetapparaat dat je graag zou willen kopen, of bijvoorbeeld op de bank plaatsnemen om te ervaren hoe het beeld van een televisie is.”

Daarnaast kunnen klanten er terecht voor specialistisch advies, directe service na aankoop, telefoonreparatie en het afhalen van online bestellingen. Daar zoekt het bedrijf medewerkers voor, vanaf woensdagochtend staan er 35 vacatures online voor de vestiging in Tilburg. 

Paradepaardje

Het XXL-concept is het nieuwe paradepaardje van Coolblue. De webwinkel heeft inmiddels zes fysieke vestigingen in Nederland, waarvan twee XXL-winkels. Coolblue zit in Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Rotterdam en Utrecht. De ruimte onder De Stadwachter stond - ook vanwege het flinke oppervlak - sinds de bouw leeg. 

Coolblue kiest voor Tilburg omdat ‘het een grote stad is en er veel Tilburgse klanten zijn’. ,,We openen de winkel op het Piusplein vanwege de locatie. De winkel ligt aan de rand van het centrum en is makkelijk bereikbaar.”

Mega-magazijn

Overigens is Coolblue allerminst een onbekende in de stad. Het mega-magazijn van Coolblue (door het bedrijf ‘de schuur’ genoemd) staat op bedrijventerrein Vossenberg West in Tilburg. Het magazijn beslaat 88.000 vierkante meter, dat zijn zo'n twintig voetbalvelden. Daarop legt de webwinkel het grootste zonnedak van Nederland aan met bijna 23.000 zonnepanelen. De komende maanden wordt het zonnedak voltooid. 

Op de stroom die straks wordt opgewekt kunnen het magazijn en bijvoorbeeld de heftrucks draaien, maar dan nog is er een overschot. Daarmee kunnen ook de winkels, het hoofdkantoor in Rotterdam en de fietsen van bezorgdienst Coolblue Fietst worden voorzien, stelt het bedrijf.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.