Volledig scherm
De beoogde locatie van het nieuwe multifunctionele centrum, naast de kantine van EDN'56 op sportpark De Haan. Het veld moet dan 90 graden worden gedraaid. © Erik Van Hest

Coöperatie Haghorst presenteert plan multifunctioneel centrum bij sportpark De Haan

HAGHORST - De coöperatie Haghorst heeft woensdag tijdens de eerste jaarvergadering plannen gepresenteerd voor een nieuw multifunctioneel centrum bij sportpark De Haan. Het project moet deels gefinancierd worden met woningbouw op de huidige locatie van ontmoetingszaal d'n Deel, basisschool St. Jozef en de gymzaal.

In de nieuwe accommodatie bij de sportvelden moet een nieuwe basisschool komen met vier klaslokalen, een documentatieruimte en binnenplein. Daarnaast komt er een gymzaal met een podium. Tenslotte krijgt het gebouw een nieuw ontmoetingscentrum met een zaal en twee kleinere lokalen. Voor de ingang van het gebouw worden 28 parkeerplaatsen aangelegd. Een voetbalveld van EDN moet gedraaid worden om ruimte te maken.

Vingeroefening

De plannen voor een multifunctioneel centrum bij De Haan zijn niet helemaal nieuw. Vorig jaar al kondigde de coöperatie Haghorst aan dat het de haalbaarheid van zo'n accommodatie aan het onderzoeken was. Woensdag tijdens de drukbezochte vergadering werden voor het eerst de contouren van de plannen gepresenteerd. 'Een eerste vingeroefening', zoals bestuurslid Hendrik-Jan Roozen het noemde.

De plannen werden gemengd ontvangen. Hoewel er alom waardering was voor de inzet van de coöperatie, had een deel van de aanwezigen bedenkingen bij de locatie. Door de school naar De Haan te verplaatsen zou volgens sommigen veel reuring uit het centrum van Haghorst verdwijnen. Anderen wezen juist op de uitbreiding van de nieuwe wijk De Welder in de richting van De Haan. ,,Het centrum verdwijnt niet, we krijgen er een mooi centrum bij", aldus een van de insprekers.

De komende weken wil het bestuur van de coöperatie de reacties in het dorp peilen en kijken of er voldoende draagvlak is voor de plannen. Op 23 oktober worden de plannen ook met het college van Hilvarenbeek besproken. 

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.