'Cowboys' verlossen Baarle van terrorkippen

BAARLE-NASSAU/HERTOG - Knettergek worden sommige bewoners van Baarle-Nassau en -Hertog van de loslopende kraaiende hanen, die voor dag en dauw in canon de ochtend aankondigen. 

En van de terrorkippen, die hun tuinen plunderen of voor gevaar op straat zorgen door in een kakelende optocht over te steken. Reden voor de gemeenten om een gespecialiseerd bedrijf in te huren. De kippendrijvers van Duke Faunabeheer.

  1. Locomotief is voornaamste oorzaak trillingen spoor in Oisterwijk, Dorst en Rijen: geen schadevergoeding voor scheuren in woningen

    Locomotief is voornaams­te oorzaak trillingen spoor in Oisterwijk, Dorst en Rijen: geen schadever­goe­ding voor scheuren in woningen

    OISTERWIJK/DORST/RIJEN - Langs de Brabantroute in Oisterwijk, Dorst en Rijen komen sinds 2017 vaker hoge treintrillingen voor dan voorheen. De hoogste trillingen doen zich voor bij spoorwegovergangen op het moment dat een reizigerstrein met aan weerszijde een zogenoemde TRAXX-locomotief passeert. Dit is de conclusie van onafhankelijk onderzoek, zo meldt ProRail maandag. Bewoners krijgen echter geen schadevergoeding voor scheuren in hun huizen.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.

poll

Jordens Peters verdient per direct een plaats in de basisopstelling van Willem II

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
408 stemmen