Volledig scherm
Redhead Days was vorig jaar nog in Breda. © Pix4Profs/René Schotanus

Crowdfunding Redhead Days festival levert 14.330 euro op

TILBURG - De jaarlijkse crowdfunding van het Redhead Days festival heeft 14.330 euro opgebracht. De afgelopen vier weken verkocht de stichting festivalshirts, bumperstickers, campingplaatsen, VIPtickets, hotelkamers en andere items. Het festival wordt dit jaar voor het eerst gehouden in Tilburg. 

Er werd onder andere gedoneerd vanuit Australië, België, Canada, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Ierland, Polen, Zweden, Zwitserland, Engeland, Amerika en natuurlijk Nederland. De organisatie verwacht ook dit jaar bezoekers uit deze en tientallen andere landen.

Festivaldirecteur Bart Rouwenhorst: ,,We zijn erg blij met het eindresultaat. Samen met de evenementensubsidie van de gemeente Tilburg en sponsorenbijdragen van lokale partijen hebben we een mooi bedrag bij elkaar.”

Spoorzone

De eerste Tilburgse editie van het Redhead Days festival vindt van 23 tot en met 25 augustus plaats in de binnenstad en de Spoorzone. Het Pieter Vreedeplein wordt het hoofdplein. De groepsfoto met daarop gemiddeld 1500 roodharigen wordt zondag 25 augustus genomen in de Interpolistuin.

Het festival is het grootste internationale event voor roodharigen ter wereld. Meer dan 6000 roodharigen uit de hele wereld bezoeken de Redhead Days. Gemiddeld trekt het festival zo’n 40.000 bezoekers. Meer informatie op https://redheaddays.nl/

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.