Volledig scherm
CV De Steunzolen wint Zumme Zinge?! 2019 © Dirk Stolk

CV De Steunzolen wint Zumme Zinge?! 2019

TILBURG - CV de Steunzolen heeft de derde editie van zangfestijn Zumme Zinge?! gewonnen met het lied ‘Fist vur iedereen’. De Steunzolen mogen zich dit jaar KruikenKrakerZangers noemen.

Zumme Zinge?! kent geen pauzes, geen opbouw of afbouw, geen stiltes. Een hele avond gas erop dus, het nonstop muziekspektakel werd dit jaar voor de derde keer in deze vorm gehouden. Iedereen in Kruikenstad - en zelfs daarbuiten - mocht zich aanmelden voor Zumme Zinge?!

Kers op de taart

,,Het is heel bijzonder om hier te winnen”, aldus Karin Brouwers van CV de Steunzolen. ,,We hebben enorm ons best gedaan, de concurrentie was erg sterk. Dit is echt de kers op de taart.” Het lied ‘Fist vur iedereen’ geeft de 55-jarige geschiedenis weer van het openbaar carnaval in Tilburg.

De winnaars kregen van Prins Etienne d’n Irste de prijs uitgereikt, waarmee CV de Steunzolen zich dit jaar KruikenKrakerZangers mogen noemen. Bovendien speelt de Hofkapel het winnende nummer bij binnenkomst van Prins Etienne d’n Irste en zijn Gevolg bij alle Kruikenstadbezoeken en evenementen.

CV Veul Sjaans won vorig jaar de tweede editie van het zangfestijn met een originele uitvoering van het zelfgeschreven lied ‘Zot zo meuge?’

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.