Volledig scherm
Dansgezelschap Vloeistof met 'Stadswild' © Sven Zeijen

Dansexpeditie ‘Stadswild’. Wat is echt, wat niet? Nieuwe locatievoorstelling Vloeistof in Tilburg

TILBURG - Dansgezelschap Vloeistof speelt de locatievoorstelling ‘Stadswild’, een interactieve dansvoorstelling voor jongeren. Het stuk is een fysieke, zintuiglijke wandeling die aanmoedigt om op nieuwe manieren naar de stad, de ander en zichzelf te kijken. De première is woensdag 5 juni. Ook een dag later is de voorstelling meerdere keren te beleven. 

Het publiek bij  ‘Stadswild’ heeft een koptelefoon op het hoofd en hoort muziek en een voice-over. Het geluid smelt samen met dans en gebeurtenissen die ogenschijnlijk toevallig op straat gebeuren. Wat is echt en wat is niet echt. Die vraag keert steeds terug. ,,Onbewuste vooroordelen beïnvloeden de contacten die we leggen, zeker in de openbare ruimte", zegt Yuri Bongers, een van de choreografen van Vloeistof. 

Botsen

Bongers en zijn collega Anja Reinhardt lieten zich voor ‘Stadswild’ inspireren door het gedachtegoed van de Amerikaanse socioloog Richard Sennet die zich buigt over de ‘kunst van het samenleven'. De buitenruimte ziet hij als een laboratorium om te leren omgaan met ‘complexiteiten’ omdat daar verschillende leeftijden, meningen en vooroordelen samenkomen en soms botsen.  Als voorbereiding op de voorstelling heeft het choreografenduo twintig pubers geïnterviewd over hun stadsgedrag. Dat leidde ook tot geluidsopnamen die tijdens de wandeling te horen zijn. 

Info

De voorstelling start bij theater De Nieuwe Vorst. Woensdag 5 juni om 15, 17 en 20 uur, donderdag 6 juni om 15 en 20 uur.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.