Volledig scherm
Sanne Ketelaars (l) en Aniek Eijsermans gaan 36 uur darten voor het goede doel bij de Posthoorn. © Pix4Profs-Ron Magielse

Darten voor het goede doel in Hilvarenbeek, ‘Het worden de langste 36 uur van mijn leven’

HILVARENBEEK - Aniek Eijsermans en Sanne Ketelaars gaan dit weekend in Hilvarenbeek 36 uur darten voor het goede doel. ,,Ik zie op tegen de laatste loodjes.”

Volledig scherm
Café De Posthoorn, het strijdtoneel. © Google Street View

‘Spannend, het komt nu wel heel dichtbij”, zegt Aniek Eijsermans (22) uit Hilvarenbeek. Ze zucht: ,,36 Uur darten, hou op. Maar meteen daarna vertelt zij enthousiast over de uitdaging die ze zaterdag samen met haar horeca-collega en vriendin Sanne Ketelaars uit Tilburg aangaat in Gasterij De Posthoorn: een dartmarathon voor het Ronald McDonald Huis in Tilburg.

,,Mijn moeder heeft de hoop op het winnen van de e-bike al opgegeven, zoveel loten zijn er al verkocht”, vertelt ze over de hartverwarmende steun vanuit het dorp. Zowel Bekenaren en sponsoren als het Ronald McDonald Huis staan vierkant achter de actie. ,,Van het Ronald McDonald komen ze het laatste uur kijken. Zij steunen ons met donatieboxen, knuffels en we hebben er een rondleiding gekregen. Je ziet gelijk waar het geld voor wordt gebruikt. Er was toen net een kindje overleden. Heel heftig. Dat vooral spreekt ons aan. Bij andere goede doelen werd gezegd: ‘stort het maar op de rekening’. En dat is het dan.”

Aan elkaar gewaagd

Quote

Wij hebben ons goed voorbereid. Om een lamme arm te voorkomen, kunnen we ook een keer met links gooien

Aniek Eijsermans

De ouders van Aniek maakten al eens gebruik van het Ronald McDonald Huis, toen haar broer met een hersenvliesontsteking was opgenomen. En Sanne (33), moeder van twee zonen, kan zich goed voorstellen dat je in zo’n situatie dichtbij je kind wilt zijn. Het was Sannes idee om iets voor de medemens te doen. Darten was een makkelijke keuze, zij speelt zelf competitie en ook Aniek kan een aardig pijltje gooien. De vrouwen zijn aan elkaar gewaagd en klaar voor de grote klus. ,,Wij hebben ons goed voorbereid. Om een lamme arm te voorkomen, kunnen we ook een keer met links gooien”, bedenkt Aniek zich. Met een masseur in huis komt het vast in orde.

Het landelijk record van 48 uur verbreken zit er niet in. Daar zijn de meiden niet mee bezig. Ook niet met het Beekse record dat op 38 uur staat.

Het loopt als een trein met de inschrijvingen om tegen de dames te darten, met name in de nacht. Voor wie de uitdaging tegen Sanne en Aniek aan wil gaan: zondag zijn er nog wat uren vrij. In de ochtend verwacht Aniek een ‘inkak’-moment: ,,Ik zie op tegen de laatste loodjes. Het gaan de langste 36 uur van mijn leven worden.” Sanne: ,,We doen het gewoon en geven onszelf om 12 uur heel trots een schouderklopje. Een glas champagne en hup naar bed.”

  1. Wandelexcursie in duinen: ‘75 jaar vrede, maar de bomkraters zijn nog altijd te zien’

    Wandelex­cur­sie in duinen: ‘75 jaar vrede, maar de bomkraters zijn nog altijd te zien’

    KAATSHEUVEL - Het mag dan 75 jaar vrede zijn, in de Loonse en Drunense Duinen is nog altijd veel oorlogsverleden zichtbaar, zegt natuurgids Peter van der Velden. Zondag verzorgt hij, samen met andere andere gidsen van IVN de Langstraat de Waertman, een excursie vanaf de Roestelberg in Kaatsheuvel naar Westloon. ,,Een amateur historicus gaat mee om te vertellen wat er zich in dit gebied zoal heeft afgespeeld.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.