Volledig scherm
PREMIUM
Dave Ensberg-Kleijkers, na drieënhalf jaar weg bij Biezonderwijs. © Beeld Werkt

Dave Ensberg neemt afscheid: Het ‘gewone onderwijs’ moet specialer worden

TILBURG - ,,Gelukkige kinderen, dat is mijn missie.” Dave Ensberg-Kleijkers hoopt vanaf maandag zijn aandeel te leveren als directeur-bestuurder van Jantje Beton in Utrecht. De afgelopen drieënhalf jaar had de Tilburger - dat blijft-ie - de leiding over Biezonderwijs, koepel voor specialistisch onderwijs. Woensdag was zijn afscheidsreceptie.

Geen kleine club, dat Biezonderwijs. Zeven scholen in Tilburg en Goirle, ruim 1850 leerlingen in het speciaal basisonderwijs, (voortgezet) speciaal onderwijs en praktijkonderwijs, 520 medewerkers. Ensberg-Kleijkers (34) was in korte tijd heel zichtbaar in het publieke debat over kinderen die zich op hun plek moeten voelen.

  1. Willem II - Ajax is al uitverkocht; Willem II - Fortuna bijna

    Willem II - Ajax is al uitver­kocht; Willem II - Fortuna bijna

    Ook bij de eerstvolgende thuiswedstrijd verwacht Willem II een vol stadion; dat is op zaterdag 30 maart (18.30 uur) tegen Fortuna Sittard. Voor dat duel zijn nog enkele honderden kaartjes beschikbaar. De Tricolores zijn na een moeizame seizoensstart inmiddels behoorlijk op dreef. Ze bereikten de bekerfinale en zijn na de uitzege bij Feyenoord (2-3) in het linkerrijtje van de eredivisie beland. Daardoor strijdt de ploeg van Adrie Koster op twee fronten voor een ticket voor Europees voetbal.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.