De Beerendijk, vlak bij de boerderij van de familie De Beer. Buurvrouw Corien Veron zette zich met andere buren in voor een straatnaambordje als eerbetoon.
Volledig scherm
PREMIUM
De Beerendijk, vlak bij de boerderij van de familie De Beer. Buurvrouw Corien Veron zette zich met andere buren in voor een straatnaambordje als eerbetoon. © Jan Stads/Pix4Profs

De Beerendijk in Esbeek, eerbetoon aan familie De Beer

EIGEN WEGESBEEK - De Beer is een bekende naam in Esbeek. Drie generaties van familie De Beer woonden op een veehouderij aan de Hoogeindsestraat. Na ziekten en tragiek verliet de familie noodgedwongen de boerderij. Maar de buurt is hen niet vergeten, een breed zandpad kreeg de naam Beerendijk.

  1. Willem II’er Meerveld (19) heeft ADHD, maar wordt juist rustig door voetbal: ‘Die weken blessureleed waren héél zwaar’
    PREMIUM

    Willem II’er Meerveld (19) heeft ADHD, maar wordt juist rustig door voetbal: ‘Die weken blessure­leed waren héél zwaar’

    Zijn laatste wedstrijd speelde hij zeven maanden en een paar dagen geleden, maar de échte rentree van Willem II-talent Ringo Meerveld (19) is aanstaande. De jonge middenvelder vertelt hoe lastig het was om te moeten toekijken, zeker voor iemand met ADHD. ,,Mijn moeder zei laatst: ‘Ringo, ik ben zó blij als je weer kan gaan voetballen’, haha.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg