Volledig scherm
Het toekomstige pontje van de Piushaven. © Pix4Profs

De Ferry dobbert over paar weken in de Piushaven

Di 19 mrt: Pontje De Ferry dobbert binnen nu en een paar weken in de Piushaven. Maandag begint de bouw van de aanlegsteigers in het verlengde van de Veluwestraat, dat werk neemt een paar weken in beslag. Wanneer het pontje precies over en weer vaart, is nog niet bekend. 

Eigenlijk was het pontje eind 2017 al klaar voor gebruik en zou het bij de Twentestraat komen te liggen, maar er ontstond gesteggel over de locatie. Onder meer omdat de gemeente fouten maakte in de communicatie over het pontje. De havenwethouder besloot dat het proces opnieuw te doen. 

Zodoende kwam er een nieuw besluit over de locatie: dit keer werd er voor de Veluwestraat gekozen. 

Handbediend

Afijn. Op die plek is deze lente het pontje in gebruik.Zo’n vijf tot tien personen kunnen erop staan en de fiets kan mee. Maar je moet zelf wel even draaien om de overkant van de Piushaven te bereiken. Handbediend, dus staat er op drie plaatsen een lier: aan de kant van De Werf, aan de Jeruzalemzijde en op het pontje zelf. De ketting van het pontje ligt op de bodem, dus schepen kunnen gewoon passeren. 

Het pontje had tot een paar maanden geleden nog geen naam, dus organiseerden wij (Stadsgezicht & co) een wedstrijd. De naam De Ferry was al snel heel populair en versloeg de namen Piuspontje, Den Overkaant, Pondeju en Kâantje Boord.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.