Volledig scherm
PREMIUM
Danny Busel (links) en Gustavo Hering spelen een potje tafelvoetbal in de gemeenschappelijke ruimte van de CobbenCampus. © Marie-Therese Kierkels/Beeld Werkt

De halve wereld aan studenten is op Tilburgse CobbenCampus onder één dak

TILBURG - Jasmijn van den Ingh heeft ze geteld. Dan weet u dat ook: in het voormalige belastingkantoor aan de Cobbenhagenlaan huizen mensen van 82 nationaliteiten. Nee, geen asielzoekers. Dat was de vórige doelgroep. Nu wordt het drastische verbouwde pand bewoond door studenten van Tilburg University. Niet-Nederlanders, ook in dit geval.

Van Afrika tot China en van Cuba tot (vooral toch wel) Europese landen zijn ze naar CobbenCampus gekomen. Sinds oktober vorig jaar is het gebouw helemaal vol. En over de toekomst hoeft Van den Ingh, commercieel manager bij eigenaar Magis Vastgoed, niet in te zitten. De nood aan huisvesting is onder ‘internationals’ immers voortdurend hoog. ,,We hebben nu tussen de veertig en vijftig mensen op de wachtlijst staan. En dit is de periode van het jaar waarin de aanvragen weer gaan groeien, in verband met het komende studieseizoen.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.