Volledig scherm
Roze Maandag 2018. © Beeld Werkt

De Pride Walk en Holy Pink: dit is de roze maandag van de Tilburgse kermis

TILBURG - De stad maakt zich op voor de drukste dag van de kermis. Vanuit het hele land en verder komen homo's, lesbiënnes, hetero's en alles daar tussenin naar Tilburg voor Roze Maandag. Het feest begon vannacht officieus al met de Valse Start, maar gaat straks écht los bij het station. 

Kermis open: 12.00 - 01.00 uur 

11.30 uur - Pride Walk

De duizenden mensen van binnen en buiten de stad verzamelen bij het station voor de officiële start van Roze Maandag. Vanaf 11.30 uur is hier al muziek en entertainment. Let op: in tegenstelling tot afgelopen jaar verzamelen ze aan de voorkant van het station. Vanaf daar lopen ze, vergezeld door dragqueens, rond 12.30 uur naar de Korte Heuvel. Als de roze karavaan daar aankomt, start Roze Maandag met een ABBA-tribute act. 

De Pride Walk is live te volgen op de site van het BD.

13.00 uur - Korte Heuvel

Zoals vaker op Roze Maandag staat de Korte Heuvel vandaag waarschijnlijk weer stampvol. Een DJ aan het eind van de straat houdt de sfeer erin, terwijl alle kroegen buiten tappen. Het buitenfeest gaat door tot 01.00 uur, daarna gaat het binnen tot 04.00 uur verder. 

12.00 uur - Holy Pink

Hét technofeestje van de Roze Maandag. In de Muzentuin stroomt het vol feestliefhebbers, die tot 01.00 uur genieten van artiesten als The Black Madonna, Elias Mazian en Gerd Janson. Toegang is gratis. 

Middag en avond - Feesten in de stad

Het is moeilijk om een plek te vinden zónder feest vandaag. De Lollipop heeft Outdoor Xtravaganza, van 12.00 tot 04.00 uur 'snachts. Met onder meer dj's Leroy Sendar, en ‘special performance’ van Alam Wernik. De met roze behangen Bierhal heeft Tim Douwsma, Roy Donders en John de Bever. Op de Stadhuisstraat vind je Daisy D-Zire en de ‘Stadhuisstraat Diva's'. Wie de stembandjes wil spannen, kan vanaf 20.00 uur terecht in de Hall of Fame. Daar komt de ene na de andere gay-klassieker voorbij, tijdens Gay Karaoke. Entree is gratis. 

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.