Volledig scherm
PREMIUM
In Zeist werd in 1920 de eerste tankinstallatie in Nederland geplaatst. Slechts vier jaar later in 1924 kwam tegenover Café 't Hoekje (nu ‘t Vermaeck) in Rijen langs de weg tussen Breda en Tilburg het eerste tankstation. © Foto Walter de Vet

De Tilburgseweg, van karrenspoor tot ‘Rijksweg’

De weg tussen Breda en Tilburg (N282) bestaat bijna 200 jaar en wordt tussen Hulten en Rijen verbreed naar twee maal twee rijbanen. Walter de Vet uit Gilze dook in de rijke geschiedenis van karrespoor, dodenweg naar ‘rijksweg’ en de aanleg van de A58 in 1971.  

In de 18e eeuw is rijksweg Breda-Tilburg op zijn best een karrenspoor dat per seizoen verandert door regen en kuilen, maar ook doordat de wielafstand van karren regionaal verschillen. ‘Een groep Hollanders met paard en wagen rijdt zich in 1732 vast in een diep Brabants spoor als zij troepen op de hei bij Oosterhout wil inspecteren’, valt te lezen in het tijdschrift. 

  1. Automarkt in handen grote dealers; Van Mossel de grootste

    Automarkt in handen grote dealers; Van Mossel de grootste

    WAALWIJK - De marktpositie van de grootste autodealers in Nederland, waarvan Van Mossel Automotive Groep in Waalwijk inmiddels de grooste is, werd in 2018 opnieuw sterker. Dat stelt het Leidse onderzoeksbureau Aumacon in het jaarlijkse onderzoek naar de honderd grootste dealerholdings van Nederland. De tien allergrootste holdings namen vorig jaar bijna 33 procent van de totale autoverkoop voor hun rekening. Voor de circa 300 kleinere autodealers in het hele land resteren de kruimels.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.