De verboden kruisweg is zondag bij de trappisten voor even weer te zien

VIDEOBERKEL-ENSCHOT - Zwart-wit zijn de plavuizen in de kloostergang van de paters trappisten. Zwart-wit is aan de muur ook het lijden van Jezus Christus in veertienvoud. ,,Zonder franje”, typeert dom Bernardus. ,,Zonder entourage ook. Centraal staat het lijden van die ene mens.”

Met houtskool schetste de Vlaming Albert Servaes exact honderd jaar geleden zijn kruisweg op papier. Heel zelden mag het grote publiek er halt bij houden. Zondag, als het Open Kloosterdag is (zie hieronder), geven de trappisten van Koningshoeven na tien jaar weer hun kunstschat prijs. Daarna zal de stilte andermaal neerdalen over de veertien huiveringwekkende staties, die als het andere uiterste van The Passion op tv mogen worden beschouwd.

  1. Verdachten gewelddadige woningoverval Zaltbommel hangt zes jaar cel boven het hoofd
    PREMIUM

    Verdachten gewelddadi­ge woningover­val Zaltbommel hangt zes jaar cel boven het hoofd

    ARNHEM - Het Openbaar Ministerie eist zes jaar cel voor alle vier verdachten van een gewelddadige overval op een woning aan de Thorbeckestraat in Zaltbommel. Zo bleek woensdag in de rechtbank in Arnhem. Ook bij die zitting bleef de identiteit van een mogelijke vijfde betrokkene, de mysterieuze ‘regelaar’, onbekend. Wel werd duidelijk dat de overval in de nacht van 1 op 2 december nauwkeurig is voorbereid en gepaard ging met grof geweld.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.