Volledig scherm
Foto ter illustratie © anp

De wereld op z'n kop: Tilburger (35) gaat achter door rood rijdende agent aan

TILBURG - Op de Besterdring in Tilburg heeft zich maandagmiddag een krankzinnige situatie afgespeeld. Een automobilist beging een overtreding, waarop een politieagent de achtervolging inzette. Daarvoor reed de agent door het rode licht, maar daar was een fietsende voorbijganger het op zijn zachtst gezegd niet mee eens.

Even verderop was de politieagent inmiddels in gesprek met de automobilist. De fietser deed vervolgens zijn beklag. De man, een 35-jarige Tilburger, liet zijn emoties de vrije loop en diende de politieagent van repliek. De automobilist verzocht de man rustig aan te doen, maar dat schoot hem in het verkeerde keelgat. Niet alleen de politieagent, maar ook de automobilist kreeg vervolgens de volle, verbale laag.

Daarmee ontstond er een nieuwe situatie: de politieagent poogde de foeterende fietser aan te houden, maar dat ging nog niet van harte. De Tilburger sprong op zijn stalen ros en fietste hard weg, waarna de agent al rennend de achtervolging inzette. Hij wist de man te achterhalen en hem van zijn fiets te duwen. Beide mannen belandden op de grond en er volgde een worstelpartij.

De Tilburger liet zich niet zomaar te grazen nemen, waarna de agent pepperspray toepaste. Uiteindelijk werd de man alsnog aangehouden en naar het politiebureau gebracht. Met een boete van 350 euro op zak ging de man weer huiswaarts. 

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.