Decibel 2019, het hoofdpodium
Volledig scherm
PREMIUM
Decibel 2019, het hoofdpodium © Hein Eikenaar/BD

Decibel gebruikt camera's om tienduizenden bezoekers te sturen

HILVARENBEEK - De massa van 50.000 mensen lijkt zich organisch over het Decibel-terrein te bewegen. Maar schijn bedriegt. Hier ligt een doordacht plan aan ten grondslag. En tijdens het evenement wordt indien nodig achter de schermen bijgestuurd. Een kijkje door de camera’s.

 1. Teller klachten Decibel outdoor loopt op: 74 mensen klagen over geluidsoverlast
  video

  Teller klachten Decibel outdoor loopt op: 74 mensen klagen over geluids­over­last

  HILVARENBEEK - Buiten kwam de regen met bakken uit de lucht vallen, maar op Twitter regende het ook dit weekeinde: klachten. Voor de tweede dag ervoeren mensen zaterdag overlast van Decibel outdoor, een driedaags hardcorefestival, dat plaatsvindt op het terrein van de Beekse Bergen in Hilvarenbeek. Volgens een woordvoerster van de gemeente staat de teller na twee dagen op 74 officiële klachten.  
 2. Naar Australië geëmigreerde man (86) vindt dochter na 40 jaar terug in Rijen: ‘Ik ben er nog stil van’
  PREMIUM

  Naar Australië geëmigreer­de man (86) vindt dochter na 40 jaar terug in Rijen: ‘Ik ben er nog stil van’

  RIJEN - Hij is van slag en dolgelukkig tegelijkertijd. Veertig jaar zocht voormalig Rotterdammer Johannes Hellemons naar zijn dochter in Nederland. De 86-jarige inwoner van een buitenstadje van Perth in West-Australië had de hoop al vrijwel opgegeven, maar de laatste oproep leidde hem alsnog naar zijn dochter Jeannette Stok-Mol (nu 65) in Rijen. ,,Ik kan het nog steeds niet begrijpen.’’

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.