Volledig scherm
Tien brouwerijen plus hapjes van De Wagon: de derde editie van Hopwagon komt er aan. © Hopwagon

Derde editie van Hopwagon: bier met kaas of oesters

Vrij 9 aug: Na twee (succesvolle) edities is ‘craft beer & food pairing festival’ Hopwagon zaterdag weer terug in de Spoorzone. Eetbar De Wagon ontwikkelde streetfood dat past bij de bieren die worden getapt door tien innovatieve brouwers. 

Het bierfestival focust op foodpairing: van bier met kaas tot bier met oesters. Hopwagon geeft pairingsuggesties, maar de bezoeker kan zelf op het festivalterrein ook op zoek gaan naar smaakcombinaties. 

Tijdens het festival, dat wordt georganiseerd door De Hopmannen, komen tien brouwers uit binnen- en buitenland over de vloer. Uit Engeland komen dit jaar de brouwerijen met de meest toonaangevende ipa’s van het moment: Left Handed Giant uit Bristol en Wylam uit Newcastle. 

Daarnaast staan er Monyo uit Hongarije, de Estse brouwer Sori, Dok uit het Belgische Gent, brouwerij De Moersleutel uit Alkmaar, Nevel uit Nijmegen, Two Chefs Brewing uit Amsterdam, Kaapse Brouwers uit Rotterdam en KraftBier uit het eigen Tilburg.

,,Dit jaar hebben wij tijdens het festival een mooie bier-kaasworkshop met de Tilburgse delicatessenzaak Verzot en wilde bieren van Nijmeegse brouwerij Nevel”, aldus ‘hopman’ Dyon Schlebos. ,,Restaurant De Houtloods gaat voor het eerst samenmet Bar Alt uit Amsterdam en Kaapse Brouwers uit Rotterdam een mooie, exclusieve bierlunch neerzetten.”

Vanaf 15 uur stoom het bier uit de tapkranen. 

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.