Derde Nederlandse XXL-winkel van Coolblue open: 1300 vierkante meter, 1000 producten

VideoTILBURG - Na Amsterdam en Den Haag opent heeft ook Tilburg sinds vrijdagochtend een XXL-winkel van Coolblue. Al ruim voor de opening stond er een lange rij met wachtenden, de eerste bezoeker was er zelfs al om half 6.

Coolblue trekt in de enorme ruimte onder De Stadswachter aan Piusplein nummer 26, tegenover de Albert Heijn. De winkel telt 1300 vierkante meter, er staan 1000 producten die getest kunnen worden. ,,Tilburg we zijn er”, zegt Coolblue-directeur Pieter Zwart in de winkel, even voor de opening.

Waarom een online-bedrijf een fysieke winkel begint?  ,,We merken dat veel mensen producten toch uit willen proberen. Daarnaast is het een berekening: als we ergens een winkel openen, neemt de online verkoop in de omgeving toe.”

Het XXL-concept is het nieuwe paradepaardje van Coolblue. De webwinkel heeft inmiddels zes fysieke vestigingen in Nederland, waarvan twee XXL-winkels. Coolblue zit in Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Rotterdam en Utrecht. De ruimte onder De Stadwachter stond - ook vanwege het flinke oppervlak - sinds de bouw leeg. 

'Tweede van Nederland’

Tilburg wordt nu na Rotterdam 'de tweede Coolblue-stad van Nederland', vertelt Zwart. In de winkel werken bijna 60 mensen, in het magazijn dat Coolblue al langer had (door het bedrijf ‘de schuur’ genoemd) op bedrijventerrein Vossenberg West ongeveer 500. Het magazijn beslaat 88.000 vierkante meter, dat zijn zo’n twintig voetbalvelden. Daarop legt de webwinkel het grootste zonnedak van Nederland aan met bijna 23.000 zonnepanelen. De komende maanden wordt het zonnedak voltooid. 

Inmiddels rijdt er in Tilburg ook een vloot Coolblue-bakfietsen rond. Zwart: ,,Die brengen het grootste deel van de kleine bestellingen rond.”

Volledig scherm
De XXL-winkel in Tilburg is open. © Jan van Eijndhoven
Volledig scherm
Een lange rij voor de nieuwe Coolblue in Tilburg. © Jan van Eijndhoven/Beeld Werkt
  1. ‘Ode aan de Kelderklasse’: Voetballen voor de pinten, niet de punten
    PREMIUM

    ‘Ode aan de Kelderklas­se’: Voetballen voor de pinten, niet de punten

    TILBURG- De geur van het slechte, omgeploegde gras op veld 6 bij de plaatselijke voetbalclub. Het achteraf-veldje waar 22 voetballers spelen voor de drie punten, of drie pinten. Er staan kippen langs het veld, de trainer geeft aanwijzingen, zonder effect, en presteren in de derde helft is net zo belangrijk als de wedstrijd zelf. Herkenbaar voor spelers in de onderste regionen van het amateurvoetbal: de Kelderklasse.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.