Volledig scherm
Immer Gerade Aus © Poster Immer Gerade Aus

Dertig jaar na Val van de Muur: voorstelling ‘Immer Gerade Aus’ in de LocHal

TILBURG –  Dertig jaar geleden viel de Berlijnse Muur, op 9 november 1989. In de LocHal is zaterdag en zondag ‘Immer Gerade Aus’  te zien. Dat theaterstuk, gespeeld door Tilburgse theatermakers,  vertelt het verhaal van een vriendengroep in aanloop naar de val van de Muur. De voorstelling is onderdeel van de Tilburgse Week van de Democratie. 

Thema’s die worden aangestipt:  Niet weten wie je kunt vertrouwen. Kansen krijgen waarvoor je je idealen opzij moet schuiven. Vita Cola drinken, omdat Coca-Cola niet verkrijgbaar is. Lipsi dansen, omdat rock ’n roll niet mag. En wat doe je als je verliefd wordt op iemand aan de andere kant van de Muur? Kan liefde opbloeien tussen beton, prikkeldraad en zoeklichten? 

‘La Bohème’

Het verhaal is losjes gebaseerd op de opera ‘La Bohème’ van Puccini, waar ook de musical ‘Rent’ op gebaseerd is. De liedjes in de voorstelling zijn geïnspireerd door de grootste hits uit de Duitse popgeschiedenis.

Volledig scherm
Immer Gerade Aus © Collectie Immer Gerade Aus

Week van de Democratie

De voorstelling ‘Immer Gerade Aus’ is onderdeel van de programmering van de eerste Tilburgse Week van de Democratie. Behalve het theaterstuk staan er nog meer bactiviteiten op het programma. Bij voorbeeld in het filmprogramma van Cinecitta. Daar is vanavond (6 november) eenmalig ‘Das Schweigende Klassenzimmer’ te zien. Bij De Nieuwe Vorst is ook vanavond ‘Een democratische avond voor bijna iedereen’ van Lucas De Man en Het Zuidelijk Toneel. 

‘Immer Gerade Aus’ op zaterdag is uitverkocht. Op zondag is de voorstelling om 20.15 uur.  

Volledig scherm
Immer Gerade Aus © Collectie Immer Gerade Aus

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.