De entree van de wijk Theresia vanuit de Spoorzone, waar nu buurttuin Bij Ons Achter ligt, krijgt volgens wethouder Berend de Vries extra aandacht.
Volledig scherm
PREMIUM
De entree van de wijk Theresia vanuit de Spoorzone, waar nu buurttuin Bij Ons Achter ligt, krijgt volgens wethouder Berend de Vries extra aandacht. © Stephan Jongerius

Dialoog gemeente Tilburg met omwonenden Spoorzone moet beter, raad wil onafhankelijk adviseur aanstellen

TILBURG - Het overleg met omwonenden bij de ontwikkeling van de Spoorzone moet beter. Daar heeft een groot deel van de gemeenteraad op aangedrongen bij wethouder Berend de Vries (D66). Die toonde zich bereid om een onafhankelijk adviseur aan te stellen om de burgerparticipatie in goede banen te leiden.

De gemeente Tilburg probeert bewoners van de wijk Theresia zoveel mogelijk te betrekken bij de plannen voor de Spoorzone. Maar die omwonenden, verenigd in planteam Theresia, vinden dat er in de praktijk nauwelijks rekening wordt gehouden met hun wensen en belangen. Zo werden er door het planteam 13 zienswijzen met 35 punten ingediend over een uitbreiding van het bestemmingsplan Spoorzone. Daar werd door het college op geen enkele wijze aan tegemoet gekomen.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.